Kategorier
Interiør og design

Nordisk interiør

Kronjuvelen av dagens interiør

Hva er vel bedre i nordiske hjem enn å bringe en liten del av den flotte naturen vi er så stolte av inn? Kanskje du har lyst til å gjøre dette interiøret evigvarende, dermed mer økonomisk og samtidig moderne og fresht? Da har du klikket deg inn på riktig blogg. Her skal vi ta for oss hva nordisk interiør er, hvorfor du burde ha et nordisk interiør og hvor du kan få tak i disse skattene selv.

Hva er nordisk interiør? 

Nordisk interiør er interiørelementer som er laget med utgangspunkt i nordisk design. Dette er en slags interiørkode som med visse trekk som gir et design perfekt tilpasset for våre hjem her i Norge. Det er preget av treverk, da det henter mye inspirasjon fra naturen her i norden. Dette skaper en sammenheng mellom den stolte natur vi bor i, og innsiden av vårt eget hjem. Den spiller også på det mer simple. Fargene er mer forsiktige enn andre farger for å skape en naturlig atmosfære uten kunstighet. Fargene er alt fra de lyse i form av hvit, beige og grønn, til de mørkere brune, blå og sort. Dette er med på å gi de nordiske hjem kontraster som skaper tydelighet og utstråler selvsikkerhet.

Lykkeblomstene

Naturen kan være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Tørkede blomster, også kalt lykkeblomster, er dermed helt perfekte innen nordisk design. De tørkede blomstene er duse, enkle og mer bærekraftige. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. De kan plasseres i vase, henges på vegg, utgir noe lukt og er svært enkle å vedlikeholde, til fordel for din ro. For det er ikke slik at alle nordiske hjem skal være like, tvert imot kan man enkelt lage sitt helt personlige nordiske hjem som de tørkede blomstene kan være med på, samt å bidra med lykke.

Hvor får jeg nordisk interiør?

Nordisk interiør blir mer og mer sentralt og ettertraktet for tiden som går. Vi er på vei inn i en æra hvor det naturlige og stresslindring er i fokus, og nordisk interiør sklir dermed rett inn – men da dukker spørsmålet opp, hvor får du tak i dette? Svaret er flere steder.

På internett

I butikk

Ved å besøke en butikk som Stavern blomstermakeri eller Tone Jensen Design kan du enkelt få hjelp til å skape ditt nordiske hjem.

Hjemme?

Eller, om du søker en hobby eller er glad i hjemmelagde ting, så kan du med litt inspirasjon eller hjelp, lage det selv

Nordisk interiør – Statistikk

Nordmenn pusser opp mye. Veldig mye. Tall fra 2016 i en undersøkelse av Prognosesenteret, viser at 40% har enten pusset opp, eller planlegger å gjøre dette de neste tolv månedene. Nordmenn brukte dermed 70 milliarder på oppussing, ikke inkludert møbler og interiør! Vi har god økonomi og bor ofte i eneboliger og velger dermed å pusse opp hjem og bolig fordi vi bruker mye av tiden vår hjemme.

Det nordiske design er av det noe mer moderne, men likevel så simpel og naturlig at det blir mer tidløs enn annen stil. Dermed kan dette være en løsning dersom du selv ønsker å pusse opp for mindre penger, eller freshe opp hjemmet uten å gå inn i en epoke av oppussingsprosjekter.

Om du derfor selv ønsker å prøve ut nordisk interiør i ditt eget hjem, anbefaler vi deg å starte med de mer enkle gjenstandene, og her kan tørkede blomster være den perfekte prøvekanin. Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂