Kategorier
Blomstrende planter

Sommerblomster i krukker

En gave fra naturen

Hvem elsker vel ikke blomster? Blomster er en gave fra naturen som bringer kjærlighet og liv enten det er vinter, vår, sommer eller høst. I denne bloggen skal vi snakke om hvordan vi kan utnytte blomster om sommeren med en liten vri. Den beste måten å benytte seg av blomster kan nemlig være hjemme i husholdningen. Sommeren er den beste sesongen for blomster som trenger mye lys, og skaper en fantastisk aroma. For å lage buketter vil blomstene nedenfor være supre, og disse nedenfor passer også perfekt som krukkeblomster.

Noen populære sommerblomster i krukker?

Fløyelsblomst

Fløyelsblomst vil definitivt gro til å bli en av dine favoritt-krukkeblomster. Disse blomstene er en årig blomstrende plante som passer perfekt for både hage, bukett og krukke. Blomsten kommer i forskjellige farger, men de vanligste er oransje og gul. Det finnes flere ulike arter fløyelsblomst avhengig av geografi. De har ulike egenskaper, og kan bistå i behandling av hudproblemer som solbrenthet og hudbetennelse. Blomstens farge blir også utvunnet til bruk i matlaging, men blomsten brukes også typisk innen dekor.

Rosengeranium

Dette er også en sesongblomst, som globalt sett finnes i omtrent 400 ulike former. Den gror i solrike områder og produserer blomster i farger som hvit, rød, rosa, lilla eller blå. Disse blomstene har enten en nydelig duft eller ingen i det hele tatt. På grunn av deres sterke og unike farger anses de av være en av de beste krukkeblomstene som finnes.

Sinniaslekta

Sinniablomstene er nydelige sommerblomster, velkjent for deres toleranse for tørke. De er derfor godt egnet til å dyrkes på sommeren og har alle de vakre lyse fargene, unntatt blå. Disse fargene gjør dem godt egnet for både hus og hage, og passer nydelig som krukkeblomst.

Begonia

Begonia hører til Begoniafamilien som inneholder nærmere 1400 arter. De har blomster i vakre farger, brukt i alt fra hus til hage. De befinner seg også i gruppen sommerblomster og Begonia kommer i fargene hvit, rød, gul og rosa. Deres skjønnhet tiltrekker øyet og de passer som krukkeblomster.

Petunia

Petunia er en nydelig sommerblomst, av 35 ulike arter. Disse blomstene vokser i mye sollys og gror dermed best om sommeren både innen- og utendørs. Blomsten kommer i mange farger, da ikke inkludert blå, men er helt fenomenale både som blomsterbuketter, dekor og krukkeblomster.

Ved siden av disse blomstene finnes det mange andre nydelige sommerblomster, som kan brukes som dekor. Våre anbefalinger for sommeren er dermed å skape vakre krukkeblomster.

Hvor kan jeg kjøpe krukker på nett?

Stavern Blomstermakeri har et stort utvalg av potter og krukker. I nettbutikken vår ByWink.no finner du blant annet terracotta-krukker og underfat, i alle størrelser og former. Vi har også potteplanter og mye annet spennende i nettbutikken.