Kategorier
Blogg

Stell av Primula

Slik steller du Primula

Primula er også kjent som Primrose. En av de mest velkjente innendørs potteplanter. Den vokser mest om vinter eller om våen. Det er mange farger i primula blomsten. Blå, lilla, rød, hvit eller gul osv. De leveres i mange varianter som såkalte «lollipop» former, eller mange andre forskjellige typer. Det er en fantastisk vakker plante, og de er enkle å vokse og kan like enkelt ankres i jorden. Mens du planter Primula-planten krever frøet spesiell omsorg og oppmerksomhet under behandlingen.

pri.jpg

Blomsten øker skjønnheten og dekorasjonen av hus, kontorer og ethvert sted du vil ha den. Primula er også kjent for sin fantastiske duft og nydelige farge.

p.jpg

Andre vanlige arter i primula er:

  • • P. auricular (auricular)
  • • P. veris (cowslip)
  • • P. elatior (oxlip)

Primula Auricular:

Primula Auricular også kjent som Auricular. Primula Auricular er en fantastisk utmerket plante. Auricular kan vokse lett, selv om vekstraten er svært høy, den trenger optimal temperatur og trenger optimal pH i jorda. Når den plantes i den primære potten, bør den toppes med grus og settes på et kjølig, skyggefullt område. Primula liker ikke å stekes i solen.

primula_auricula_pink_resized.jpg

Primula  Veris:

Primula Veris er også kjent som «Cowslip». De lett tilgjengelige på kommersielt nivå. De vokser i vårsesongen og blomstene blomstrer til slutten av sesongen. De er grønne og trenger mengder av vann til å vokse. Det er mange blomster som vokser på samme plante.

Primula_veris_2_800x.jpg

Primula Elatior:

Primula Elatior er også kjent som Oxlip. Det er en blomstrende plante som er lett å håndtere, da den kan vokse lett ved moderat temperatur. Den vokser i skygge for å unngå overflødig varme og temperatur. Den blomstrer om våren, og om sommeren er vekstraten på topp.

3945580_5be0f09b.jpg

Pleie av Primula: Slik steller du Primula

Primula er veldig delikate planter som vokser lett, men omsorg er veldig viktig. Som vi viser omsorg for vårt hjem, trenger også Primula denne omsorgen. Vi gjør rent i våre hus på daglig basis for å vedlikeholde huset. På samme måte trenger planter riktig vedlikehold: De trenger tilstrekkelig mengder næringsstoffer som nitrogen, svovel og fosfor.

Planter spiller svært viktig rolle i vårt liv som de er en kilde til oksygen. Uten oksygen er ikke livet mulig. Oksygen er nødvendig for alle slags skapninger, selv planter bruker oksygen for åndedrettsvern. Planter gir mat, skog og alt, men da er det viktig for planten å få riktig vedlikehold og omsorg.

Mange liker primulaen og vokser disse plantene i hus. Fargerike blomster tiltrekker seg mange mennesker, men noen viktige krav må oppfylles for vedlikeholdet av Perimula;

Moderat lys: Slik steller du Primula

Primula planter trenger moderat rekkevidde innen lys, selv om de vokser i skyggefulle. Så når vi vokser disse plantene innendørs bør de plasseres et område der det forventes tilstrekkelig mengde lys som nær vinduene. Hvis vi ikke gir riktig lys, er de mange sjanser til å ville forårsake død av planten til slutt.

Temperatur: Slik steller du Primula

Primula plantene må ha optimal temperatur, de trives best på et kjølig sted i skyggen.

Gjødsel: Slik steller du Primula

Noen ganger er jordens fruktbarhet påvirket på grunn av surt regn, på grunn av dette er det ikke tilstrekkelig mengde næringsstoffer til stede i jorden. Vi kan da levere næringsstoffer til jorden ved hjelp av gjødsel.

Vann: Slik steller du Primula

Da Primula vokser i skyggefullt område, er fuktighetsinnholdet høyt som betyr at de ikke trenger mye vann. Dersom planten blir tørr, vil vi vanne planten, men overskudd med vann ødelegger primula planten da det vil begynne å vokse vann alger. Da de er korte i høyden, bruker de vann fra jorden og ved aktiv transport fører vannet rundt til tuppen av greinene og andre områder.

Da Primula er urteplanter, er det nødvendig å følge punktene nevnt over for å oppnå riktig vekst og vedlikehold av planten, slik at vi kan plante dem i hagen vår og kan øke hagenes skjønnhet.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram sånn at du får med deg nyheter og innlegg som kan hjelpe å inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktive på Pinterest hvis du liker å følge med på og bli inspirert av bilder.

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett?

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag:)