Kategorier
Potteplanter

Potteplanter

Potter og planter

Ønsker du å fylle rommet med alle regnbuens vakre farger, kan du bruke potteplanter til å fange øyet. De vakre fargene fra blomstene frisker opp både sinn og øyet. Plantene produserer duft som smører sjelen, samt renser luften. Potteplanter vokser i potter av alle størrelser, fremfor i jord, som gjør de bærbare til å flytte på etter ønsket. Både grønnsaker og blomster kan plantes slikt som gjør det enkelt å ha planter i ethvert rom i hjemmet. Plantene skaper en skjønnhet og rolig aura i sine omgivelser, som kan være alt fra restauranter til kjøpesenter. Plantene kan plasseres høyt, hengende fra taket, eller lavt i potter på gulvet. Uansett plassering, utstråler de en sjarm og kreativitet.

Potteplanter i alle farger

Blomster-kategorien inneholder mange planter som Begonia, Duftende Geranium, Poinsettia, Peace Lilly, Leppestift plante osv. Planter i denne kategorien er ofte veldig lyse i fargen og brukes mest til innredning av interiør. Alle planter ser fantastiske ut i våre hjem, og disse plantene kalles derfor for innendørs blomster.

Vanning og stell av blomster

Vanning

Behovet for vanning for disse plantene er svært lave, slik kan du lett dyrke dem på rommet, balkongen og terrassen eller i lobbyen. Mengden vann under vanning skal måles i henhold til behovet, som gjør at de krever riktig dreneringssystem. Mangelen på riktig dreneringssystem kan føre til alvorlige sykdommer for blomsten.

Gjødsel

For å oppnå den beste veksten av disse type planter er det viktig å bruke gjødselstoffer som ikke er lettoppløselige i jorda, for å sikre at frigjøringen av næringsstoffene er mye mer forutsigbar. Les mer om gjødsel her.

Sollys

Noen av plantene krever også direkte sollys for riktig vekst, å holde de plassert nær vinduene kan derfor være lurt. Men, dersom de er innendørsplanter trenger de bare direkte sollys i noen timer. Den optimale temperaturen for veksten av potteblomstrende planter er mellom 20 og 30 grader celsius.

Jord

De kan ikke vokse i den naturlige jorda. En spesiell jord kalt «pottejord» eller «potte-kompost» er derfor nødvendig for veksten av disse plantene. Les mer om ulike typer jord her.

Giftige Blomster

Noen planter i denne kategorien er giftige og kan da forårsake forskjellige sykdommer. Da de er innendørs planter, er det lettere å vedlikeholde de derfor de er mindre i størrelsen.

Ikke bare er de dekorative, men de spiller også en viktig rolle i kontrollen av miljøforurensningen. Plantene er viktige for luftrensing og for å opprettholde omgivelsene. De absorberer alle skadelige og giftige luft-partikler som kan være farlig for mennesker og kjæledyr.

La oss se på noen blomstrende potteplanter

Kaffir Lilly

Dens vanlige navn er «Clivia». Clivia blomstrer vanligvis om vinteren. Blomstene er rødaktige, oransje eller gule i fargen. De beste forholdene for veksten er å oppbevare den der det er kaldt og tørt. Slik kan den vokse til å bli omtrent 60 cm høy.

Julecactus

Vanligvis kalt ‘Thanksgiving Cactus’. Blomstrer normalt i dagene nær julen. Vokser til å bli ca. 30cm høy og 45cm bred.

Leppestift plante

Kalles leppestift plante på grunn av blomstrende sin røde farge. Leppestift planten er for det meste vokst i kurver som henger ned fra veggene i hjem, kontorer og lobbyer. Stilkene bøyer seg over kurven og henger grasiøs ned. Høyden på disse plantene er ca. 50cm og bredden er på 90cm.

Silver vase plant

Planten er relatert til ananasfamilien. Som navnet sier, er formen på denne planten som en vase. Vann helles direkte i jorden. Fargene på bladene er grågrønne og bladene er kantet med tupper. Den vokser til å bli ca. 90cm i høyde og bredde.

Jasmine

Kanskje den mest kjente innendørs planter, da den utløser en nydelig duft i rommet. Veksten av denne planten er avhengig av klima og vokser best i et kaldt miljø.

Peace Lilly

De kan overleve selv med mangel på vann og lys. De trenger altså mindre vedlikehold. Planten kan absorbere giftstoffer fra luften, noe som er en ekstra fordel ved denne planten. Derfor vokser den for det meste i hus og på kontorer.

Guzmania

Dette er også medlem av ananasfamilien. Bladene er stive og skinnende grønne i farge. Knopper oppstår fra midten av vasen i rød, gul, oransje og lilla farger. Høyden og bredden av disse plantene er ca. 3 meter.

Dette var en kort introduksjon om potteplanter og blomstrende planter av denne kategorien. Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram sånn at du får med deg nyheter og innlegg som kan hjelpe å inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktive på Pinterest hvis du liker å følge med på bilder.

Hvor kan jeg bestille potteplanter på nett?

I den nye nettbutikken vår, ByWink.no, kan du velge mellom et stort utvalg av potteplanter. Bestill på nett og hent i butikk, eller få det levert hjem. Vi har også et stort utvalg av krukker, vaser, tørkede blomster og interiør. Sjekk ut nettbutikken i dag.

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag 🙂