Kategorier
Blogg

Afrikansk bris pennisetum

Afrikansk bris pennisetum er kjent som lilla fontene gress.

Beplantning

Plant gjerne fontene gresset når som helst, men om våren er den fineste tiden. Den trenger både skygge og sollys. Det er en vakker plante med fantastiske blader. Gress foretrekker godt drenert jord, så sand med god drenering er å foretrekke.

Kjært barn har mange navn

Vanlig navn: Det vanlige navnet på afrikansk bris pennisetum er «Purple fountain Grass» og «Crimson fountain grass”.

Vitenskapelig navn: Det vitenskapelige navnet på afrikansk bris pennisetum er «Cenchrus setaceus»

Stor familie

Familie: Afrikansk bris pennisetum tilhører “Poaceae” -familien som kan oversettes til Grasfamilien. 

Flere kjente type gras i samme familie: 

  • Bamboo
  • Reed
  • Pampas
  • Sorghum
  • Havre
  • Millet
  • Vete

Plantetype: Pyntegress

Blomsterfarge: Pennisetum glaucum “Purple Baron” produserer mørke lilla blomster fra juli til september.

Slekt: Cenchrus

Arter: C. setaceus

Ordre: poales

Tiltrekker seg: Fugler, vakre sommerfugler og kolibrier

Rike: plantae

Trimming: Den beste tiden å trimme det lilla gresset er tidlig på våren eller på senvinteren.

Opprinnelse: Pennisetum-arter er hjemmehørende i Afrika og Asia, så vel som andre tropiske, subtropiske og tempererte miljøer over hele verden.

Jordtype: Presterer best i full sol, i gjennomsnittlig medium fuktighet, godt drenert jord. Sand med god drenering er å foretrekke.

Sol: Gresset tåler litt  skygge, selv om det nyter fullt sollys.

Gjødsling: Fontene gresset er hardfør og vokser godt selv i dårlig jord, men gjødsling vil øke dens vekst. Gresset krever ekstra næringsstoffer når det blomstrer. Under blomstring passer det perfekt å bruke gjødsel med langsom frigjøring.

Vanning: Gresset er tørke tolerant; men bør vannes en eller to ganger i uken fram til planten er etablert. Gi tid til at jorden tørker mellom hver vanning. 

Pennisetum, Afrikansk Bris

Prydgress

Med sine dyp lilla blader og lange, fargerike “blomsterpiker”, er lilla fontene gress blant de vakreste av prydgress. Sett en i full sol på et sted som kan romme 5 meter i høyde og bredde, og du vil bli henrykt over de fargerike bladene og de prangende “plomme hodene” som dukker opp på sensommeren eller tidlig høst i lilla, rosa eller kobber og sakte men sikkert får en mer høstlig brunfarge utover i sesongen. 

Det opprinnelige fontene gresset har blitt introdusert mange steder i verden, men kom til Hawaii rundt 1914 og til Arizona på 1940-tallet.

Hvis du leter etter en virkelig fantastisk landskaps plante er lilla fontene gress med sitt dramatiske løvverk og lange, attraktive blomsterstilker, et spektakulært valg.