Kategorier
Palmer

Kanaripalme

Den mest berømte pamlearten

Kanaripalme (Phoenix canariensis) er den mest berømte palmearten. Den har smaragdgrønne blader dekket med brunt, fibrøst hår. Vanlig navn på denne planten er daddelpalme. Den har gule blomster, prangende frukt og eviggrønne store blader. Den tiltrekker seg mange insekter. Phoenix canariensis er endemisk mot Kanariøyene. 

I hvilket klima vokser Kanaripalme?

Kanaripalmen er en populær palme som er mye brukt langs gater, i parker og i hager i området rundt Middelhavet. Også andre steder i verden med tilsvarende varmt klima er palmen vanlig å finne.

Faktisk så langt nord som sørkysten av England finner man eksemplar av palmen som blomstrer og produserer spiredyktige frø. Mye av forklaringen ligger i kuldeherdigheten til palmen. Den kan tåle kortvarige temperaturer ned mot -8 grader men vil da ofte få frostskader på bladene hvis man ikke gir den beskyttelse mot kulde. Palmen trenger varme somrer for å vokse bra. 

Navn og fakta om Kanaripalme

Vitenskapelig navn: Phoenix canariensis

Vanlige navn: Canary Island Date Palm, Pineapple Palm, Canary Date Palm, Slank Date Palm

Klasse: Monocotyledonae

Bestilling: Aecales

Familie: Arecaceae

Underfamilie: coryphoideae

Slekt: Phoenix

Arter: P canariensis

Rike: plantae

Blomstrende data

Blomstringstid: Seasonal bloomer

Blomst beskrivelse: Kremhvit til lysegul

Frukt: Prangende

Blomsterfarge: gul

Plantetype: Palms cycads, Host Plant

Domene: Eukaryota

Evergreen: ja

Phylum: Spermatophyta

Understamme: Angiospermae

Blad: Pinnat, uformelt, 7 meter langt

Habitat: Kanariøyene

Tiltrekker seg: fugler, hannbier, insekter 

Plantepleie

Vann: lite vannbehov

Sol: Full sol

Vedlikehold: Medium

Jordens pH: Syre, nøytral 

Jordtype: Loam

Opprinnelse / innfødt: Kanariøyene. 

Hvordan ta vare på Kanaripalme?

Lys: phoenix canariensis elsker sollys, men innendørs kan man gi den filtrert lys.

Vanning: Den trenger middels vann og man må unngå overvanning. La jorda bli litt tørr på toppen og vann deretter. Vann sparsomt, jorda skal være knapt fuktig i hvileperioden.

Jord: Phoenix canariensis foretrekker godt drenert leirjord, men tåler et bredt spekter av jordtyper, inkludert sand og tung leire. Les mer om jord.

Temperatur og fuktighet: Gjennomsnittlig romtemperatur fra 16 til 24 ° C er egnet for å dyrke disse palmene. Unngå kaldt trekk. Gjennomsnittlig luftfuktighet i rommet er bedre.

Gjødsel: Bruk en spesialdesignet palmegjødsel for riktig balanse av næringsstoffer som passer for dem. Les mer om gjødsel.

Hvordan kjøpe blosmter på nett?

ByWink.no er den nye nettbutikken vår, med et stort utvalg av interiør og blomster. Vi har potteplanter, tørkede blomster, krukker, vaser, dekorasjoner og mye mer. Sender til hele Norge.