En helt nydelig blomst

Peoner eller Pion som vi kaller den her i Norge har sin opprinnelse fra Kina. Den er også landets nasjonalblomst som skal bringe rikdom og lykke. Mange ønsker pioner i sin brudebukett. Om dette er viktig bør bryllupet legges opp til siste del av mai eller starten av juni. Sesongen er kort så de må nytes mens det er tid. Pioner finnes i mange forskjellige farger og varianter. De kan være fylte, som betyr at de er fulle av kronblader tett i tett, eller enklere med kun få kronblader og du kan se inn til pollenknappen. 

Holdbarhet

De vanligste fargene på peoner er rosa, rød og hvit, som kan gå over i lyserødt, dyprød, lilla og kremhvitt. Du kan også få peoner som er en fantastisk korallfarge, litt mer uvanlig er “gule” arter og totalfargede. For at avskårne pioner skal holde best mulig bør du fjerne blader som kommer under vann, skråsnitte de og sette de raskt i kaldt vann i ren vase. For lenger holdbarhet unngå mye sol og sett de kaldt om natten om mulig. Peoner holder fra 5 dager og oppover avhengig av hvordan du steller de. 

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂