Kategorier
Blomstrende planter

Kort om Peoner

En helt nydelig blomst

Peoner eller Pion som vi kaller den her i Norge har sin opprinnelse fra Kina. Den er også landets nasjonalblomst som skal bringe rikdom og lykke. Mange ønsker pioner i sin brudebukett. Om dette er viktig bør bryllupet legges opp til siste del av mai eller starten av juni. Sesongen er kort så de må nytes mens det er tid.

Mange varianter av Peoner

Pioner finnes i mange forskjellige farger og varianter. De kan være fylte, som betyr at de er fulle av kronblader tett i tett, eller enklere med kun få kronblader og du kan se inn til pollenknappen. 

Hvilke farger er det på peoner?

De vanligste fargene på peoner er rosa, rød og hvit, som kan gå over i lyserødt, dyprød, lilla og kremhvitt. Du kan også få peoner som er en fantastisk korallfarge, litt mer uvanlig er “gule” arter og totalfargede.

Hvordan holder peoner seg best mulig?

For at avskårne pioner skal holde best mulig bør du fjerne blader som kommer under vann, skråsnitte de og sette de raskt i kaldt vann i ren vase. For lenger holdbarhet unngå mye sol og sett de kaldt om natten om mulig. Peoner holder fra 5 dager og oppover avhengig av hvordan du steller de. 

Hvor kan jeg kjøpe peoner i Stavern?

Stavern Blomstermakeri har mye fine avskårede blomster, potteplanter, terracotta-krukker og annet spennende. Kom butikken vår i Stavern for å se utvalget vårt.

Hvor kan jeg bestille blomster på nett?

Vi har lansert en ny nettbutikk med et stort utvalg av friske og tørkede blomster, krukker, vaser og mye annet. Vi sender til hele landet. Sjekk ut ByWink.no i dag.

Her kan du bestille blomsterlevering i Stavern, Brunlanes og Larvik.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂