En saftig planteopplevelse med sukkulent planter.

Selve betydningen av ordet sukkulent stammer opprinnelig fra latin og betyr jus. Sukkulenter er en typisk husplante som vokser innendørs svært enkelt og kommer i mange ulike varianter, teksturer, former og størrelser. Sukkulent brukes til å dekorere både hage og hjem, og ser fantastiske ut i potter. Normalt sett har planter et sterkt behov for vann, men sukkulent planter har evnen til å lagre mye vann, og planten blir dermed tykkere og mer prangende enn andre.

Hvordan vokse og ta vare på sukkulent planter?

Det første du må gjøre er å passe på at du velger deg den rette sukkulent planten. Det finnes nemlig flere sukkulent planter som ikke er godt egnet til å ha innendørs. Velg alltid de plantene som trenger lite sollys, og normalt vokser under mye skygge. Dette er plantene som egner seg best til hjemmet, da det vil holde å plassere dem i vinduet. Om det skulle bli mye sollys, bør det tas riktige forholdsregler for å beskytte denne saftige planten. Disse plantene trenger en noe mindre mengde med vann. Om jorden sukkulent planten vokser i blir tørr, bør den sprayes med vann. Daglig vanning av denne planten bør unngås, da dette kan føre til at planten dør.

succulent-trio-2026503_960_720.jpg

Det finnes flere typer sukkulentplanter, men vi har plukket ut noen vi anbefaler å ha i ditt eget hjem:

 • Pengetre planten
 • Aloe Vera planten
 • Buro hale
 • Roseum
 • Echeveria
 • Zebra Plant
 • Snake plante
 • Panda Plant
 • Pin pute kaktus
 • Tornekrans
 • Flaming Katy

Pengetre

Crassula ovata (vitenskapelige navn) også kjent som pengetre eller lykkeplante. Pengetreplanten er gresskledd med kjøttfulle blader, tykk stamme og hvite eller rosa blomster, og er enkle å gro hjemme. De vokser best ved lav temperatur, trenger lite vann og lever lenge.

jade-plant-1633676_960_720.jpg

Aloe Vera planten

Aloe Vera planten er sukkulent plante som kan brukes til mye forskjellig, blant annen innen medisin. Saften i bladene er svært verdifull og godt brukt i medisinsk kosmetikk, drikkevarer, hudkrem og salver. Planten trenger en mindre mengde sollys og vann. Planten er også fin som dekorasjon til hjemmet, og gir en skjønnhet til kjøkkenvinduet. I dag er Aloe Vera en svært populær husplante, og vokser enkelt i potter og kan plasseres i alle rom.

Aloe_Vera_(4700054020).jpg

Buro’s tail – Bergknappsplante

Denne planten på engelsk kalt “Buro’s tail” ligger i bergknappslekta og kalles også sedum morganianum. Denne planten gror enklest innendørs. Disse plantene er også svært saftige av seg, og har evnen til å vokse en lang stilk som minner om en hale eller har tykke prangende blader, derav navnet. De trenger riktig mengde lys for å holde seg friske, men vokser fint i hus, på kontoret eller hvor det måtte være ønskelig.

Donkey's_tail_in_bloom_March_06.jpg

Zebraplanten

Denne planten er av typen som ikke trenger mye omsorg for å enkelt kunne vokse innendørs. Som følge av dens hvite striper på bladene har den fått navnet Zebra plante. De har lyse skinnende blader og er en svært kul plante, men man skal være noe forsiktig med vannet da planten er sensitiv på dette området. For mye eller lite vann kan føre til skade på bunnen av bladene som gjør at de faller av.

I den vitenskapelige klassen deler vi inn planten i to grupper:

 1. Calathea zebrine
 2. Aphelandra squarrosa
31182199041_53a794aecb_b.jpg

Slangeplanten

Slange planten er en svært enkelt groende sukkulent plante. Den kan gro i rom, på kontoret eller der det måtte være behov. Den fungerer godt som dekor til hjemmet og gir øyet en vakker utsikt. Slangeplanten tåler godt varme, og vokser best i mye lys. Den vokser veldig sakte og krever derfor ikke beskjæring. Den krever heller ikke gjødsel, men det kan likevel gis i små mengder om sommeren og våren. Det er viktig å huske på at denne planten trenger en liten mengde vann, og det vil derfor holde å vanne dem én gang i måneden om vinteren, da hyppig vanning kan drepe den.

s-l300.jpg

Ildtopplanten

Ildtopp planten, også kalt Kalanchoe blossfeldiana er også en svært populær sukkulent husplante. Den er populær å gi i presang, og bringer et vakkert utseende med fargerike blomster i blant annet rødt og gult, og gir følelsen av en regnbue.

Flaming_Katy.jpg

Det finnes mange ulike sukkulent planter, og over har vi beskrevet noen av dem. Som potteplante er de blitt en trend, og det er ikke vanskelig å slenge seg på.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett?

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂