Kategorier
Sukkulenter

Sukkulent Echeveria Elegans

En populær sukkulent, Echeveria Elegans

Echeveria elegans er en velkjent, saftig sukkulent som danner tette rosetter av skjeformede, kjøttfulle, blågrønne blader. Det er en variabel art med flere former, den kan ha mindre forskjeller i form og størrelsen på bladene varierer, også fargen på blomstene.

Echeveria Elegans

Sukkulent info: Echeveria Elegans

Echeveria elegans er en velkjent, saftig plante som danner tette rosetter av skjeformede, kjøttfulle, blågrønne blader. Det er en variabel art med flere former, den kan ha mindre forskjeller i form og størrelsen på bladene varierer, også fargen på blomstene. Planter som vokser i sterkt sollys kan få en nydelig rosa rødme.

Bladene er opptil 6,5 cm lange og 2 cm brede. Den gror fritt og danner et tett teppe av rosetter over tid. Fra sen vinter til midtsommer sender den opp slanke, rosa stilker, opp til 35 cm høye, som bærer rosa-røde blomster dyppet i gult.

Fakta om Echeveria Elegans

Vanlig navn: høne og kylling, meksikansk perle, meksikansk snøball, hvit meksikansk rose, perle echeveria

Vitenskapelig navn: Echeveria elegans rose

Familie: crassulaceae

Underfamilie: sedoideae

Plantetype: Kaktus, Houseplant, Evergreen

Bestilling: saxifragales

Kingdom: planter

Blomsterfarge: rosa og sølv

Sol: Full sol

Opprinnelse: Innfødt til halvørken områdene i Mexico.

Jord: Echeveria trenger pottejord-blanding som drenerer raskt. Imidlertid vil kommersiell kaktus og sukkulent-pottejord fungere bra. 

Jord som er konstant fuktig eller ikke drenerer godt, resulterer i råte i roten.

Lys: Disse sukkulentene foretrekker full sol fremfor delvis skygge. Prøv imidlertid å unngå sterkt sollys, spesielt om sommeren. Om vinteren når sukkulentene dine er inne, sett dem nær det lyseste vinduet i hjemmet ditt.

Vanning: Når og hvordan å vanne er en viktig del av pleie av Echeveria. De liker ikke å bli vannet for mye, men de liker heller ikke å bli for tørre. Å veksle mellom tilbakeholden vanning og tørke er den beste metoden for pleie av Echeveria.

Gjødsling: Echeveria vokser godt uten gjødsel, men kan ha nytte av de ekstra næringsstoffene.

Echeveria Elegans har mange navn

  • Echeveria elegans 
  • Den meksikanske snøballen 
  • Den meksikanske perlen  
  • Den hvite meksikanske rosen

Echeveria er en art av blomstrende planter i familien Crassulaceae, som er hjemmehørende i habitater i halv ørkenen i Mexico. 

Echeveria elegans,Mexican Gem, Hen and Chicks, Mexican Ghost Plant, Mexican Snowball,  Blue echeveria, gray echeveria, Blue succulent, gray succulent

Echeveria Elegans “HØNER OG KYLLINGER” 

Denne planten er en av de lettest gjenkjennelige artene. Den lysegrønne rosetten gjør seg bra innendørs når den får nok lys. Det blir ofte referert til som «høner og kyllinger”. Dette på grunn av som andre i sitt slag produserer den flere forskyvninger som kan skilles fra morsplanten om våren og dyrkes separat – derav navnet «høne og kyllinger», navnet er brukt på flere arter innen slekten Echeveria.

EN PRISVINNENDE PLANTE

Echeveria elegans dyrkes som en prydplante for planting i steinhager, eller som en potteplante. Den trives i subtropiske klima, som i Sør-California.

Den har vunnet Royal Horticultural Society’s Award of Garden Merit. 

Sukkulent teppe. Et flott teppe av “MEKSIKANSKE SNØBALLER”

Når de dyrkes utendørs under de rette forholdene, sprer de “meksikanske snøballene” seg og vil skape et tykt “teppe” av rosetter, noe som gjør dette anlegget til et flott syn i steinhager eller som bunndekke. Echeveria Elegans kan også plantes i potter og trives innendørs når de får de rette forholdene. 

Flere sorter som er fine som teppe

  • Sukkulenter
  • Steiner
  • Mose

Hvor kan jeg kjøpe sukkulenter?

Stavern Blomstermakeri tar inn et bredt utvalg av sukkulenter. Kom innom butikken vår i Stavern sentrum for å se hva vi har inne. Vi legger også ut en del av sortimanget i nettbutikken vår, ByWink.no. Du kan bestille og hente i butikk, eller få blomstene levert på døren i Stavern, Brunlanes eller Larvik.

Stavern Blomstermakeri

Butikk i Stavern som tar inn mange spennende planter og blomster til hus, hjem og hage. Er du som meg og elsker blomster, sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer om blomster. 

Her finner du mye fin inspirasjon! Der kan du blant annet lese om våre mange fine Echeveria sukkulenter. Velkommen til en spennende blomsterverden.

Sjekk oss gjerne ut på Facebook og Instagram.

Bloggen blir stadig oppdatert med blomstrende nyheter!