Kategorier
Tørkede Blomster

Pampas

Pampas – Strået alle prater om: Eleganse-gresset 

Pampas, den flotte blomstrende planten fra Sør-Amerika er den siste tiden blitt en kjendis blant blomsterelskerne. Cortaderia Selloana, ofte kjent under navnet Pampas Grass er høyt, elegant gress som vokser tett med slanke blader, perfekt til som interiør. Det finnes omtrent 25 arter i slekten Pampas Cortaderia, og bladene vokser normalt i en slags blågrønn farge, i enkelte tilfeller også sølvgrå. Den kommer i dag i alle farger og brukes ofte til å pynte opp lokaler og butikk vinduer.

Pampas i ulike former og fasong

  • Store Pampas Strå
  • Fluffy Pampas
  • Reed Pampas korte Strå
  • Hvite Pampas
  • Fargede Pampas
  • Lange Pampas Strå
  • Kunstige Pampas

Pampas Strå selges som regel i bunt eller en og en. Pampas er fine for seg selv i Vase.

Hvor kan jeg kjøpe pampasstrå på nett?

ByWink.no, som er vår nye nettbutikk, har et bredt utvalg av pampas og strå. Vi selger produktene til Tørkede Blomster AS, som er en av norges største leverandører på tørkede blomster. Sender til hele landet.

Noen av våre produkter:

Dyrking av Pampas

Pampas gress er en tilpasningsdyktig plante, og vokser i brede variasjoner innen miljø og klima. Noen steder i verden blir Pampas Grass sett på som ugress (Florida, California, Hawaii og Spania). Andre steder i områder som USA beskytter den slanger og gnagere, og den er til og med forbudt for salg og videre planting i enkelte områder av verden.

Bruk av tørkede strå 

Pampas grass, Cortaderia selloana, de tørkede strå, er en fortryllende og bruksmart plante. Disse kan blant annet brukes til å gi mat til beitedyr, men er mer typisk brukt innen dekor. Når de er tørket, blir de fjærete blomsterhodene helt nydelige i mange ulike blomsteroppsatser og buketter. Planten er også fin alene, og kan brukes til blant annet bordpynt, innramming eller potpurri. Når Pampas Grass er i tørket tilstand vil den minne utrolig om slik den så ut før den ble tørket ut, men nå vil den vare evig. Disse nydelige stråene kan helt enkelt bestilles her

Populær som base i Skyer.

Pampas i skyer er blitt populært, mye fordi de kommer i alle mulige farger men også fordi de er fyldige og fine å se på. Det er også en fordel at Pampas er lange og kan kortes ned til hvert enkelt sky eller dekorasjon. I Stavern Blomstermakeri bruker vi ofte Pampas i buketter, tørkede og friske. Pampas blir også brukt i våre kranser og vegg dekorasjoner. Vi har alltid en god bunt med Pampas med oss når vi skal pynte et lokale eller et butikkvindu. Man vet aldri når mann får bruk for Pampas.

Hva er en Sky med Pampas?

En sky er det vi kaller en blomster dekorasjon som vi henger opp i taket eller høyt opp på veggen. En sky, som i en sky på himmelen som svever høyt i det blå. Vi lager som regel våre skyer med hønsenetting og prøver å forme dekorasjonen mest mulig som en fluffig sky. Men en sky kan også være laget med en ring som base, sånn som på bildet. Det er også mulig å lage mindre skyer som kan plasseres på en pidestall. Vi bruker mye Hortensia som base i våre skyer og fyller gjerne på med lange fine Strå og Pampas. Vi har ofte kunder innom butikken som ønsker å kjøpe tørkede Strå og Pampas for å supplere til sine skyer. Mange bruker alle sine tørkede strå som de har hatt hjemme en stund og som ikke lenger passer inn i hjemmet og lager en ny dekorasjon eller sky. Fin måte å la blomstene få nytt liv og bruks verdien øker. Godt for miljøet:)

Har du noen spørsmål eller innspill, vil vi gjerne få ta imot din henvendelse her. Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂