Kategorier
Tørkede Blomster

Riceflower – Rice flower preserved

Riceflower – Ikke helt en risblomst, men ikke mindre nydelig

Blomster og planter behøver ikke være friske for å være fine. La dem stå – og la gleden vare. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. Disse passer perfekt for de som er glad i de mer duse og støvete fargenyansene, og opptatt av bærekraftighet. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Et godt eksempel på dette er tørket bevart hvitbleket Riceflower.

Opprinnelse

Riceflower, med det botaniske navn Ozothamnus diosmifolius, tilhører plantefamilien Asteraceae eller Compositae og er innfødt til Australia. Det bør ikke forveksles med pimelea, også er kjent som risblomst, som ligner veldig i navnet. Stammen av ricelower er tynn med mange små og lineære blader langs hele stammen. Planten er klassifisert som en busk, og blomstrer om våren og vinteren.

Hvordan ser Riceflower ut?

Den har mange små hvite og fargerike blomster. Den har ikke-duftende blomster, selv om blomster er tilstede i form av klynger på slutten av stammen. Den er derfor i  compositae-familien fordi blomstene er til stede i form av mange sammensatte enkeltblomster. Riceflower er også navngitt som evigblomst på grunn av deres måte å vare nesten for alltid.

Bruksområder for Riceflower

Hvordan kan vi dra nytte av bevarede riceflower blomster?  Svaret er at det er mange måter vi kan bruke denne blomsten på.

1. Hjemmeinnredning

Riceflower blomster i bevart tilstand er blant de beste valgene innen hjemmedekor, spesielt ved spesielle anledninger der du ønsker å pynte opp litt ekstra. Du kan plassere dem i en vase eller legge dem midt på bordet ditt. Du kan også legge til andre tørkede blomster i denne vasen og kle dem til veggene i en form for ramme og lime inn i dine minneverdige bilder.

2. Friske blomsterbuketter

Du kan også bruke disse vakre blomstene i samsettelsen av blomsterbuketter, enten for det er for hjemmet eller som en gave til andre. Riceflower gir et fortryllende blikk sammen med andre friske blomster og alene. De små blomsteneer noe unike for buketter og kan fint også benyttes i bryllup.

3. Tørkede langvarige blomsterbuketter

Sammen med friske blomsterbuketter blir tørkede blomster svært viktige i blomstermarkedet nå fremover. De har mange fordeler som for eksempel det å være mer kostnadsvennlige, de holder lenger og gir et vakkert og mer rustikk utseende. Så en kombinasjon av tørkede blomster med bevarede riceflower er en fantastisk løsning for deg som er glad i å ha blomster, eller glad i å gi blomster til andre.

Denne planten er vakker ute i naturen, men ser også nydelig ut i tørket tilstand inne i for eksempel stua. For bestilling kan du kontakte oss her.

Kan jeg bestille tørkede blomster på nett?

I nettbutikken vår har vi et bredt utvalg tørkede blomster fra Tørkede Blomster AS. Vi har blant annet Banksia, Hortensia / Hydrangea, Pampas, Protea og Tørkede blomsterbuketter. Vi har også potteplanter, krukker, vaser og mye andre interiør-/designartikler. Sender til hele landet.

Stavern Blomstermakeri

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂