Kategorier
Blogg

Crassula Orbicularis

Crassula Orbicularis er en vakker sukkulent med runde, blanke blader som vokser i klynger på opptil åtte. Den er hjemmehørende i Sør-Afrika og har vunnet mange priser for sin dekorative skjønnhet. Bladene til denne planten er voksaktige og tykke, med farger som spenner fra grønne til rosa toner avhengig av mengden soleksponering den mottar. Den produserer et grunt rotsystem, vokser i rosetter med få til mange blader og produserer noen ganger løpere. Bladene er smale, flate, elliptiske, 15–100 mm lange, 5–26 mm brede. De er litt rosa til røde langs kantene og mot tuppene.

Ta vare på din Sukkulent

Å ta vare på Crassula Orbicularis er ganske enkelt og krever bare noen få enkle trinn. Den bør plantes i jord som er godt drenert og inneholder mye organisk materiale. For å sikre sunn vekst, bør planten få rikelig med indirekte sollys, noe som betyr at den ikke bør plasseres der den vil motta direkte sollys hele dagen. Vanning bør også gjøres etter behov – det er bedre å under vann enn å overvanne denne typen sukkulenter. Til slutt bør den få næring i løpet av vår- eller sommermånedene med en balansert gjødsel formulert spesielt for kaktus og sukkulenter. Når de utsettes for sterkt lys eller kaldere temperaturer, kan bladene endres fra kobber til røde toner. Crassula orbicularis er en enkel innendørs plante og kan formeres med stiklinger eller avleggere fra moderplanten. Den elsker å danne klumper og vise frem den lilla undersiden av de ellers grønne bladene.

Stjerneformede hvite blomster

Crassula Orbicularis er en vakker og unik sukkulent som har blitt stadig mer populær blant gartnere over hele verden. Et medlem av Crassulaceae-familien er den lett å ta vare på og kan legge til iøynefallende skjønnhet til ethvert utendørs eller innendørs rom. Den produserer stjerneformede hvite blomster i sommermånedene, noe som gir den et dekorativt utseende som er vanskelig å motstå.

Familie

Crassulaceae-familien inkluderer mange andre typer sukkulenter som er like enkle å ta vare på som Crassula Orbicularis. Disse inkluderer varianter som Crassula Ovata, Crassula Muscosa, Crassula Rupestris og mange andre. Hver og en tilbyr sitt eget unike utseende og egenskaper, og utvider dine potensielle landskapsmuligheter ytterligere.

Enten du velger Crassula Orbicularis eller en annen variant fra denne fascinerende familien av sukkulenter, vil du ikke bli skuffet over resultatene!

Vil du lese mer om Sukkulenter?

Vi har en litt mer omfattende blogg om Sukkulenter som du kan lese her. https://stavernblomstermakeri.no/blogg/sukkulent-planter/