Kategorier
Interiør og design Potteplanter

Blomsterpotter & Krukker

Blomsterpotter og blomsterkrukker i skandinavisk og nordisk design

Vi fører varer fra flere store kjente Nordiske merkevarer.

Stor eller liten? Hvilken størrelse på blomsterpotta skal du velge?

Som regel er det viktig å plante om din potteplante når du kommer hjem. Potteplanter som du kjøper i butikken har gjerne vokst fort og fylt opp sin potte helt. Du bør da velge en potte eller krukke som er et par størrelser større en den du fikk med når du kjøpte den. Hos oss i Stavern Blomstermakeri pleier vi å plante om for kunden når de kjøper potte og plante sammen. Det er også viktig å velge riktig jord til din potteplante. Her kan du lese litt mer om hvilken jord du skal velge.

Hvilke blomsterpotter er mest populære?

Våre mest populære potter er helt klart Terracotta potter i alle former. De siste årene er den litt mer rustfargede terracotta potten blitt litt mer populær. De røde som er vanligst er fortsatt populære, men folk vil gjerne bytte ut til noe nytt eller supplere med noe litt annerledes. Våre grå terracotta planter er også veldig populære.

Men hvis du ikke vil ha terracotta så finnes det et hav med ulike krukker og potter som kan passe hjemme hos deg.

Hvilken blomsterpotte passer hjemme hos meg?

Velg potte ut fra størrelse, form og farge. Du vil gjerne ha en potte med hull i, så velg en potte som har et fat som passer inn også. Når du skal velge potte til ditt hjem eller din uteplass så er det viktig å tenke på hvilken farge, form og størrelse som passer inn til ditt interiør og din rom inndeling.

Våre nordiske naturfarger og materialer passer jo til det meste, så her er det bare å føle hva som blir riktig til ditt hjem. Vi har ofte kunder som sender bilder til oss, eller viser et bilde fra telefonen sånn at vi får en idé om hva som kan passe inn. I år er Pastel veldig inn og du kan da velge mellom fine rolige farger i brun, sort, blå, hvit, lilla, rosa, grønn osv.

Hjemme hos oss liker vi å mikse litt med ulik form og farge på våre potter. Men vi har valgt en rolig fargenyanse med terracotta, brun, grå og litt strå krukker. Vi har mye grønne potteplanter som palmer, gummi træ, penge planter, Caladium, Calathea og innimellom slår vi til med litt mer farge.

Sånn ser det ut i dag, flytter gjerne litt rundt på plantene for å finne plassen der de trives best.

Trendy, praktisk og veldig smigrende

Blomster finnes i mange ulike størrelser, former og farger, men det stopper ikke her. Hvordan og i hva du planter blomstene er også med på å påvirke både utseende og fremtid for plantene. Et velkjent fenomen her å plante dem i blomsterpotter. Disse kan gi deg drømmeutseende enten det er hage, veranda eller kjøkkenet som står for tur. Sett i karmen, heng i taket eller plasser på bordet – valget er ditt!

Populært og trendy med blomsterpotter

Blomsterpotter er ikke bare praktiske, men også svært flotte å se på. En populær trend blant pottene er utepottene som finnes i sement eller leire. Dette gir et mer røft og rustikt utseende som er i den litt mer moderne gaten. Pottene tåler både røft vær og vinter og er dermed svært praktiske som utepotter. Det finnes klart flere utepotter også, for eksempel potter i kunstrotting, eller av tre og lignende materiale.

Plante i potter uten dreneringshull

Når du skal plante i potter, er det godt å ha noen forhåndsregler før du begynner.

  1. Det første tipset er å bruke veldig god jord, gjerne innblandet med nærmere 40% sand. Dette fordi sanden holder vann bedre, og gir dermed bedre drenering, samt struktur. For å gi bedre drenering i jorden kan du også blande litt Perliter eller småstein i din jordblanding.
  2. Tilsett Leca-singel i bunnen av krukken, detter hjelper en god del for at din plante ikke skal ligge helt ned i bunn og drukne når du vanner. Men det er ekstra viktig å vanne riktig når du bruker en potte eller krukke uten drenerings hull.

DIY med blomsterpotter

Enten du har stor eller liten plass der du bor, kan ønsket om å skape sin egen lille drømmeplass være tilstede. Her er blomsterpotter det perfekte alternativ. Om du tar høyde for vind og vær, kan vi hjelpe deg å finne det perfekte for ditt hjem og bidra til en frodig og friskt utseende akkurat der du skulle ville ha det. Pottene kan henge og stå og kan inneholde alt fra frodige blomster til grønne urter.

Blomsterpotter kan være med på å gi deg det lille ekstra der du har behov for det. De finnes både som små søte potter eller større røffe, og vi hjelper deg gjerne med å finne det som passer perfekt for deg. Skap drømmeplassen din i dag.

Hvor kan jeg kjøpe blomsterpotter på nett?

Stavern Blomstermakeri selger et stort utvalg av potter og krukker gjennom nettbutikken bywink.no. Vi fører kjente merker som Nordiq, Affari of Sweden, 2Have og IB Laursen. Se vårt utvalg av krukker og potteplanter.

Hvis du heller vil komme innom butikken vår i Stavern, er du vekommen til det. Butikken ligger sentralt mellom pumpeparken og bensinstasjonen i Stavern. Veibeskrivelse.