Kategorier
Blogg

Presse blomster

Metode for å lage tørkede blomster

De tørkede blomstene florer nettet. De kan være helt naturlige eller farget. De kan ha lukt eller ikke, og er super handy for deg som er klar for å prøve noe nytt innen blomsterverdenen. Tørkede blomster er herlig for ethvert hjem, og varer mye lenger enn de vanlige blomstene. Deres dusete utseende er med på å bringe lunhet inn og kan samtidig utblomstre en mer kald og karismatisk look alt ettersom hvordan du velger å style det. Men du lurer kanskje på hvordan de lages? Du kan nemlig lage dem ved å presse blomster. 

Flere metoder

Tørkede blomster er så mangt, og med dette finnes det naturligvis flere måter å lage dem på. I denne bloggen skal vi presentere hvordan du kan presse blomster. 

  • Lufttørke
  • Kjemisk tørking
  • Papirtørke/boktørke
  • Varmpresse med mikrobølgeovn

Presse metoden 

Hvis du ønsker å presse blomster, kan dette gjøres enten ved bruk av papir og bøker eller en varmpresse i mikrobølgeovn. Den første ved hjelp av papir tar tid, men er ikke spesielt vanskelig. Her starter du med å rense blomstene, dette kan være støv og væske. Videre legges de på en avis eller noe annet papir. Her skal du spre kronbladene og dekke til blomsten. Til slutt holdes blomsten på et tørt sted og presses av en tung bok – og slik oppnår du en tørket blomst raskt. 

En annen måte å presse blomsten på for umiddelbar tørket effekt er ved bruk av mikrobølgeovn, to tallerkener, kaffefilter og blomster. Videre plasseres tallerken i ovnen med et kaffefilter oppå. Her legger du blomsten og putter på et nytt kaffefilter og en ny tallerken. Dette settes i mikrobølgeovnen på et minutt og kan gjentas til ønsket resultat er oppnådd.

Tørkede blomster kan brukes til blant annet dekorasjon, matlaging, farging, forfriskning, skjønnhet og hudpleie. Blomstene har svært mange bruksområder etter at de er tørket, og mange ville tenkt på dem som døde og uten nytte, men her får de nærmest et helt nytt liv. I denne bloggen presenterte vi én metode, og om du ønsker å lese videre kan du klikke her

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂