Kategorier
Blogg

De 7 slag til jul

Blomster til jul hos Stavern Blomstermakeri

Jul er en hektisk høytid for de aller fleste av oss. De syv slag skal bakes, huset skal pyntes og gavene skal handles og pakkes inn før selskapene starter. Men julen er mer enn som så. Med blomstene kan den vakreste julestemning skapes. Granbar på døra til å ønske velkommen, deilig dis av duftende tulipaner og en vakker rød julestjerne som fullfører bordet. Lenger skal du ikke lete enn til Stavern Blomstermakeri. Hos oss finner du et bredt utvalg av blomster og kompetanse, for å hjelpe deg til å finne den perfekte gave, eller dekorasjon, til årets varmeste høytid – målt i glede. 

Her kommer 7 forslag til blomstene du kan bringe hjem til jul:

Svibel eller Hyasint 

De aller fleste av oss elsker å ha denne planten til jul. Den må gjerne gjødsles, med vann rundt, bare ikke på selve løken. Svibel er glad i lys og fungerer best når det er litt kjølig – helt perfekt i desembermåned. 

Julestjerne 

Julestjernen er spesielt godt kjent til julen. Den skal se frisk ut med sterke, tykke grønne blader. Planten liker seg best når den holdes unna inngangsdører eller utenfor huset, og ser fantastisk ut med sin knallrøde farge til jul

Juleglede

Jepp du hørte riktig, juleglede er en helt egen plante, også perfekt til jul. Denne trives best ved en jevn temperatur der kraftig trekk unngås. Den liker fuktig jord og bør gjødsles. Den trenger ikke så mye lys, og fungerer som en fantastisk gledesspreder enten det er advent, romjul eller nyttår.

Amaryllis

Denne planten blir også typisk kalt “ridderstjerne”. Med mange nye sorter i både ulike farger og fasonger, er den den siste tiden blitt godt brukt til julen og ser helt nydelig ut gjennom senvinteren.

Azalia

Dette er en enkel blomst å stelle for deg som har en hektisk juletid. Så lenge den ikke tørker ut og du passer på å vanne den rikelig, er dette som de andre juleplantene er blomst som ikke behøver spesielt mye lys eller varme for å skinne gjennom desember.

Kristtorn

Denne blomsten er ikke spesielt vanlig i Norge, men det stopper den ikke fra å være en fantastisk fin juleblomst. Dette er en vakker prydbusk som sammen med andre vintergrønne planter blir helt fantastisk flott.

Røde tulipaner til jul

Tulipaner er kanskje ikke mest kjent for å være en juleplante, men de rødfargede kan virkelig gjøre underverker i disse tider. Det finnes så mange muligheten med tulipanene, og dersom du planlegger en julebukett til en kjær, er dette et meget godt valg. 

Hvor kan jeg bestille blomster til jul?

Bestill blomstene i november, og nyt i desember. Enkelt og greit rett her. Perfekt som julegave til både familie og venner.

Dersom du bestiller dem nå, kan du velge den dagen i desember du ønsker dem klare til. God jul fra oss i Stavern Blomstermakeri!