Kategorier
Sukkulenter

ZEBRA ALOE VERA PLANTE

Zebra aloe vera plante eller Haworthia er en fantastisk, liten, saftig plante som lager en iøynefallende potteplante. Disse små, lavtvoksende plantene danner rosetter av kjøttfulle, grønne blader som er dekket av hvite, små striper, noe som gir dem et unikt, zebra-aktig utseende.

De er enkle å dyrke, følger man de samme rutinene, kommer det sunne aloe- og echeveria-planter, også kalt Haworthia.

Zebra Aloe Vera planten er også en sukkulent

Som andre sukkulenter, setter disse plantene pris på mye lys, tilstrekkelig fuktighet om sommeren og relativt tørre forhold om vinteren. Unngå overvanning, men ikke la dem tørke ut for lenge.

Vanlig navn: Perleplanter, sebrakaktus, putealoe, stjernevinduplante

Vitenskapelig navn: Haworthia demper

Familie: Asphodelaceae

Underfamilie: Asphodeloideae

Plantetype: Sukkulent

Bestilling: Asparges

Jordtype: Sandy

Rike: plantae

Blomsterfarge: Hvit

Blomstringstid: Sommer

Sol: Delvis sol, skygge

Opprinnelse: Innfødt til Sør-Afrika

Jord: bruk en kaktus blanding eller veldig raskt drenerende pottejord. Mange dyrkere advarer om at en blanding av pottejord med sand tetter porene i planten, slik at jorden ikke drenerer, så sand bør unngås. Bland i stedet med perlit, akvariegrus eller pimpstein.

Lys: Kan dyrkes innendørs hvis det får riktig lys. Haworthia-arter liker mye lys, men ikke direkte sollys. Disse vokser under lignende forhold som andre sukkulenter.

Vanning: Vann jevnt og sjenerøst om sommeren, men pass på at jorda tørker ut mellom hver vanning. Om vinteren, redusere vanning til annenhver uke. La aldri vann samle seg i rosetten.

Gjødsling:

Gjødsle i løpet av sommerens vekstsesong med en kaktus gjødsel. Gjødsle ikke om vinteren.

Haworthia slekten

Haworthia er en slekt plassert under familien Asphodelaceae, underfamilien Asphodeloideae. Slekten er oppkalt etter den botaniske forskeren Adrian Hardy Haworth.

Det er omtrent 80 arter av Haworthia.

Innfødt til Sør-Afrika, kan Haworthias overleve gjennom lange perioder med varme og tørke uten regn. De tilpasser sitt habitat ved å kapsle inn det sjeldne regnvannet i stammen.

Zebra planten er ikke en Aloe Vera plante

Zebra Planten er ikke en aloe vera plante. Mange forveksler zebra planter med aloe vera planter. Det er en vanlig feil fordi begge slektene, Haworthia og Aloe, kommer fra samme underfamilie. Og det er en unektelig likhet mellom noen av deres underarter.

Hvor stor kan en Zebra plante bli

Zebra planter er vanligvis små og lavtvoksende sukkulenter. De kan vokse opp til 13-15 centimeter i høyden. Rosetten av bladene er omtrent 20 centimeter bred.

Selv om stammen til en sebra plante ikke er så høy, kan røttene vokse dypt veldig raskt. Når røttene til planten din blir større enn forventet, må du kanskje vurdere å bytte potten til en større.

Trives en Zebra Aloe Vera plante best ute eller inne?

De kan dyrkes i drivhus, hager og vinterhager, men Zebra planter har det best som potteplanter.

Haworthias er ørkenplanter, tilpasset en bestemt type klima. De er ikke begeistret for kulde. De vil trives best innendørs, der vil den få en varm og stabil temperatur for å overleve.

Selv om de er enkle å vedlikeholde, krever Zebra Planter en annen type pleie, sammenlignet med andre potteplanter. Alle de ytre forholdene skal ligne på ørkenklimaet.

Hvordan plante om en Zebra plante?

Røttene til planten din kan over tid bli gjengrodde i potten. Derfor er det mest passende tidspunktet for omplanting på begynnelsen av våren, for zebra plantene.

En jordskifte er også bra for bedre drenering og luftstrøm i jorda, du bør bruke en kornete og luftig ny jord, i stedet for den komprimerte jorda. På dette tidspunktet kan du også kvitte deg med eventuelle skadedyr.

Kan det komme blomster på Zebra planten?

Haworthias vokser aktivt om våren og høsten. De gir blomstene sine rundt denne tiden av året. Zebra planten har en rosa eller hvit, rørformet blomst, som henger på en lang og tynn stamme. Innendørs er det liten sannsynlighet for at zebra planter gir blomster.

Blir Zebra planten lett solbrent?

Pass på Zebra planten i direkte sollys, mange timer i direkte sollys i sommersesongen kan føre til solbrenthet på bladene til Zebra planten. Brente blader på en sukkulent får brune merker spredt over overflaten. Vær forsiktig, fordi solbrente sukkulenter er skadet permanent, skaden kan ikke gjenopprettes.

Hvor kan jeg kjøpe sukkulenter?

Stavern Blomstermakeri tar inn et bredt utvalg av sukkulenter. Kom innom butikken vår i stavern, eller ta en titt på nettbutikken vår for å se hva vi har inne.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende blomster og planter til hus, hjem og hage. Du finner blant annet et stort utvalg av diverse sukkulenter. Er du som meg og elsker blomster sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer om alt det fine som finnes der ute. Vil du bestille hjem kan du bestille her fra nettbutikken. Ta gjerne en titt på siden våres på Facebook og Instagram sider.

Velkommen til en spennende verden! Vi oppdaterer stadig bloggen med nye blomstrende nyheter!