Kategorier
Busker og trær

Salix Repens Iona

Salix Repens Iona med sine sølvfargede blader og catkins gjør det til et spesielt nydelig tre, et blomstrende tre, med greiner av pil og hassel. Catkins er dunete, fluffy og hengende blomster av ett kjønn, disse er vindbestøvet.

Salix Repens Iona treet er spesielt med sølvskimmer på bladene og dunete blomster

Treet har små, grå-grønne, ovale blader med sølvskimmer på undersiden. Hybrider mellom pilearter er vanlige.

Willows er bestøvede, voksende busker, eller dvergbusker. Iona er en dverg pil, dens grener er omringet med sølvaktige catkins. Iona er en mannlig klon. Nydelig tre som krever svært beskjeden pleie (unntatt vanning).

Litt fakta om Salix Repens Iona

Vanlig navn: Det vanlige navnet på Salix repens iona er «krypende pil» eller «Iona Artic Willow»

Latinsk navn: Det latinske navnet Salix repens iona er «Salix repens»

Familie: salix repens iona tilhører “Salicaceae”

Bestilling: Malpighiales

Rike: plantae

Farge: Blomsten er hvit om våren, mørkgrønn om sommeren

Lys: Full sol

Jord: Vokser i tørr jord

Vanning: Vannbehov; Vann regelmessig; ikke overvann, da dør den.

Gjødsling: Konservativ dosering er lurt for piltre, da de ikke trenger gjødsel for ofte. I stedet for å bruke en spray på løvet, bør du bruke gjødsel i jorden rundt dem. Fordi pilrøtter sprer seg ut fra stammen på en avstand tre ganger lengden på treet fra stammen, må du spre gjødsel over et stort område for å sikre at du dekker hele rotsystemet.

Salix Repens ofte kalt den krypende pilen

Salix repens, “den krypende pilen”, en liten, busket art av pil i familien Salicaceae. Kan bli opp til 1,5 meter i høyden. Et nydelig tre med “henge” greiner, med myke, fluffy blomster, derfor blir det ofte kalt den krypende pilen.

Salix Repens Iona

Vil du bestille blomster med levering?

Stavern Blomstermakeri leverer friske blomster på døren hver dag i Larvik, Stavern og Brunlanes. Klikk her for å bestille i dag og betal enkelt med Vipps. Du kan også ringe oss på 414 83 820, eller komme innom butikken vår i Stavern. Vi har også en nettbutikk med et bredt utvalg av blomster og interiør som sender til hele landet.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende planter og blomster til hus, hjem og hage, er du som meg å elsker blomster, sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer!