Kategorier
Blogg

Julestjerne kom til meg…

Blomster til jul hos Stavern Blomstermakeri

Ikke spesielt ukjent i disse tider er den knallrøde blomsten Julestjerne. Planten som opprinnelig kommer fra Mexico, kalt cuetlaxochitl av Aztekerne, som i deres tro fikk sin karakteristiske røde farge da en gudinnes blod dryppet ned på blomstens blader. Her i Norge brukes den typisk som en potteplante – gjerne til juletider. I dag finnes den i tillegg i fargene rosa og hvit, men det er den røde vi legger fokuset på i dag.

Kjøp rett plante 

Julestjernen er en veldig flott, og godt kjent blomst, likevel skal du ikke være for uoppmerksom når du skal kjøpe denne kjenningen. Det er viktig at planten ser frisk og sterk ut. Derfor skal vi her gi deg varseltegn du kan være på utkikk etter når du skal handle årets høytidsblomster. Hengende blader, en dryppende eller uttørket rotklump er ikke gode tegn. Et derimot bedre tegn er små, gule blomster mellom bladene. Om disse står i knopp vil nok dette være en blomst verdt pengene. Julestjerne bør også helst være plassert ved et lunere sted enn utendørs og ved inngangsdører og lignende. Vær derfor oppmerksom når du er ute og handler, eller få hjelp i en av våre butikker. 

Stelling av Julestjerne

Selv om planten kan holde seg godt, er det viktig at den ikke blir for tørr, men heller ikke motsatt. Julestjerne er spesielt følsom når det gjelder over-vanning, da dette kan føre til råtne røtter, gule og avfallne blader. I verste fall kan dette også føre til at planten ikke overlever. Selv om disse utfallene kan skje, klarer planten normalt å hente seg raskt inn igjen. Den foretrekker moderat vanning som en håndtemperert. Gjødsling er ikke nødvendig her, men plasser den gjerne et varmt og lyst sted.

Få den til å vare

Så fort jula er forbi, blir ofte mye av pynten stuet og kastet bort – blomster inkludert. Men selv om julestjernen mister kronbladene, skal det fortsatt være mulig å få den til å vare. Julestjerne er nemlig en staude blomst med flotte egenskaper. Dette er en tidkrevende prosess og krever nok litt erfaring, men dette kan bare fås ved å prøve! Det som er viktig er at planten står i fullstendig mørke i 14 timer hver dag i 8 uker. 

Hvor kan jeg bestille blomster?

Bestill blomstene i november, og nyt i desember. Enkelt og greit rett her. Perfekt som julegave til både familie og venner. Dersom du bestiller dem nå, kan du velge den dagen i desember du ønsker dem klare til. God jul fra oss i Stavern Blomstermakeri!