Kategorier
Sukkulenter

Acanthocereus tetragonus

Acanthocereus tetragonus. også kalt “Fairy castle kaktus”, er en liten søyle-kaktusplante som gror hundrevis av grønne grener. Når den vokser, klumper grenene seg vertikalt og danner tårnene til “Fairy castle”. Hver stamme av Fairy castle kaktus har fem sider med små hvite pigger som vokser langs siden. Denne planten vokser godt innendørs og blomstrer i sommersesongen og produserer hvite eller gule blomster. 

Fakta om Fairy castle kaktus

Vitenskapelig navn: Acanthocereus tetragonus

Vanlige navn: nattblomstrende cereus, piggtrådskaktus, sverdpære, dildokaktus, trekantkaktus og Órgano-alado de pitaya, Fairy Castle Cactus

Klassifisering:

Divisjon: Magnoliophyta

Klasse: Magnoliopsida

Underklasse: Caryophyllidae

Bestilling: Caryophyllales

Familie: Cactaceae

Underfamilie: Cactoideae

Slekt: Acanthocereus

Arter: A. tetragonus

Rike: plantae

Stamme: Pachycereeae 

Blomstrende data

Blomst: Blomster 10-20 cm

Domene: Eukaryota

Blomstringstid: juli, august, september

Blomsterfarge: hvite eller gule blomster.

Phylum: Spermatophyta

Frukt: frukten er skinnende, røde og søte på smak.

Understamme: Angiospermae

Plantetype: Kaktus

Evergreen: ja

Blad: ørepynt formede, røde blader

Tiltrekker seg: kolibri-møll 

Plantepleie

Vann: Lav, Middels

Sol: Delvis  skygge

Vedlikehold: middels

Jordens pH: 6 til 7

Jord drenering: godt drenert

Jordfuktighet: Tørr, fuktig

Jordtype: Sandy, fuktig jord.

Opprinnelse / innfødt: hjemmehørende i Florida og Lower Rio Grande Valley i Texas i USA, Mexico, Mellom-Amerika, Karibien og Nord-Sør-Amerika. 

Hvordan ta vare på Acanthocereus tetragonus kaktusen?

Kaktusen er enkel å ta vare på. Den trenger godt drenert sandjord, mye lys eller direkte sol. Gjødsles på våren når veksten gjenopptas. Overvanning skader kaktusen.

Lys: Denne planten vokser godt i sterkt lys eller en gang direkte sol.

Vanning: Acanthocereus tetragonus har sine egne vanningsbehov. Overvanning skader kaktusen. I vintersesongen trenger den enda mindre vann.

Jord: Godt drenert sandjord er best for Fairy Castle kaktus planten.

Gjødsel: Gjødsle med god kaktusgjødsel om vårsesongen når veksten gjenopptas. 

Les mer om jord og gjødsel.

Fairy Castle er en vakker miniatyr kaktus som gror mange grønne grener ut fra kroppen.  Den er lett å ta vare på og er en av de mest populære kaktusene blant nybegynnere, da den krever lite stell og vann. Den er også godt egnet som innendørs plante.

Fairy Castle er en dvergkaktus, søylekaktus som vokser veldig sakte. Noen ganger, når den er moden, produserer den også hvite eller gule blomster om natten. Men den bruker lang tid å bli moden. 

Acanthocereus tetragonus ‘Fairy Castle kaktus’ har sine egne vanningsbehov. Den saftige planten vokser best når den er i godt drenert jord, i en leire potte. Ved å bruke den type potte vil fuktigheten fordampe bedre og forbedrer veksten av planten din. La planten alltid suge ordentlig til seg vann, og la den tørke grundig før du vanner igjen. I vintersesongen er det tilrådelig å vanne planten mindre; planten absorberer vannet i luften rundt den. Overvanning vil skade planten.

Hvor kan jeg bestille bomster i Stavern?

Stavern Blomstermakeri leverer ferske blomster til Larvik og Stavern hver dag. Gå til blomsterbestillingen for å bestille. Evt. kan du ringe oss på 414 83 820, hvis du foretrekker det.