Kategorier
Sukkulenter

Acanthocereus tetragonus

Fakta om Fairy castle kaktus

Acanthocereus tetragonus. også kalt “Fairy castle kaktus”, er en liten søylekaktus som gror hundrevis av grønne grener. Når den vokser, klumper grenene seg vertikalt og danner tårnene til «Fairy castle». Hver stamme av Fairy castle kaktus har fem sider med små hvite pigger som vokser langs siden. Denne planten vokser godt innendørs og blomstrer i sommersesongen og produserer hvite eller gule blomster. 

Andre vanlige navn på Acanthocereus tetragonus er: nattblomstrende cereus, piggtrådskaktus, sverdpære, dildokaktus, trekantkaktus og Órgano-alado de pitaya, Fairy Castle Cactus.

DivisjonMagnoliophyta
KlasseMagnoliopsida
UnderklasseCaryophyllidae
BestillingCaryophyllales
FamilieCactaceae
UnderfamilieCactoideae
SlektAcanthocereus
ArterA. tetragonus
RikePlantae
StammePachycereeae

Hvor kommer Acanthocereus tetragonus-kaktusen opprinnelig fra?

Den er hjemmehørende i Florida og Lower Rio Grande Valley i Texas i USA, Mexico, Mellom-Amerika, Karibien og Nord-Sør-Amerika.

Miniatyrkaktus

Fairy Castle er en vakker miniatyr kaktus som gror mange grønne grener ut fra kroppen.  Den er lett å ta vare på og er en av de mest populære kaktusene blant nybegynnere, da den krever lite stell og vann. Den er også godt egnet som innendørs plante.

Fairy Castle er en dvergkaktus, søylekaktus som vokser veldig sakte. Noen ganger, når den er moden, produserer den også hvite eller gule blomster om natten. Men den bruker lang tid å bli moden. 

Blomstrende data

BlomstBlomster 10-20 cm
DomeneEukaryota
BlomstringstidJuli, august, september
BlomsterfargeHvite eller gule blomster.
PhylumSpermatophyta
FruktFrukten er skinnende, røde og søte på smak.
UnderstammeAngiospermae
PlantetypeKaktus
EvergreenJa
BladØrepynt formede, røde blader
Tiltrekker segKolibri-møll

Hvordan ta vare på Acanthocereus tetragonus kaktusen?

Kaktusen er enkel å ta vare på. Trives i sterkt lys eller direkte sol. Den trenger godt drenert sandjord, mye lys eller direkte sol. Overvanning skader kaktusen. Den trenger ikke mye vann, og enda mindre på vinteren. Gjødsles på våren med god kaktusgjødsel når veksten gjenopptas.

Acanthocereus tetragonus ‘Fairy Castle kaktus’ har sine egne vanningsbehov. Den saftige planten vokser best når den er i godt drenert jord, i en leire potte. Ved å bruke den type potte vil fuktigheten fordampe bedre og forbedrer veksten av planten din. La planten alltid suge ordentlig til seg vann, og la den tørke grundig før du vanner igjen. I vintersesongen er det tilrådelig å vanne planten mindre; planten absorberer vannet i luften rundt den.

Les mer om jord og gjødsel.

VannLav, Middels
SolDelvis skygge
VedlikeholdMiddels
Jordens pH6 til 7
Jord dreneringGodt drenert
JordfuktighetTørr, fuktig
JordtypeSandy, fuktig jord.

Hvor kan jeg bestille blomster i Stavern?

Stavern Blomstermakeri leverer ferske blomster til Larvik og Stavern hver dag. Gå til blomsterbestillingen for å bestille. Evt. kan du ringe oss på 414 83 820, hvis du foretrekker det.