Kategorier
Sukkulenter

Djevelhorn (Crassula nudicaulis)

Djevelhorn er en flerårig saftig plante

Djevelhorn er en flerårig saftig plante med en fortykket stamme og flere lave rosetter av basalblader. Planten er noe varierende i utseende, og det er flere underarter over plantens brede utvalg. Denne arten er nært beslektet med Crassula Cotyledonis, som er en mer robust art. Det kan også forveksles med Crassula Clavatad, men den arten har glatte, avlange blader som blir dyp lilla-røde i solen.

Fakta om Djevelhorn

Vitenskapelig navnCrassula herrei
FamilieCrassulaceae
PlantetypeSaftige planter
BestillingSaxifragales
JordtypeDen vokser i leire, leire eller sandjord.
RikePlantae
SolBlomstene åpnes bare i fullt sollys
BlomstringssesongSen høst til vinter

Hvor kommer Djevelhorn opprinnelig fra?

Crassula Nudicaulis er en saftig plante hjemmehørende i Sør-Afrika

Blomstring

Løvverkets farger varierer fra grønt til gult med rosa kanter, avhengig av soleksponering. Den produserer små grønne blomsterklynger om våren og sensommeren. Blomster kan produseres når som helst på året, og når sin topp midt på vinteren.

Hvikle jordforhold liker Djevelhorn-planten?

Djevelhorn-planten liker tørre steinete skråninger og sandplasser. Den vokser i leire eller sandjord. De tilgjengelige varierte nedbørsmønstrene er nok.

Fôr med en gjødsel med kontrollert frigjøring i begynnelsen av vekstsesongen. Den enkleste måten å forplante fra et enkelt blad: legg bladet i fuktig jord eller en kaktus blanding, og dekk deretter til, fram til det spirer.

Hvordan ta vare på Djevelhorn?

Gi litt vann hele året, men spesielt i løpet av de varme sommermånedene, bør jorden holdes fuktig, men ikke altfor våt. I løpet av vintermånedene, vann kun når jorden blir helt tørr. Våt jord forårsaker raskt rot- og stengleråte, spesielt i de kjølige vintermånedene.

Full sol eller sterkt, filtrert lys med god luftstrøm for å holde seg kompakt, men unngå direkte sol midtsommers (ved soleksponering får bladet en brunaktig fargetone), de klarer seg ikke så bra i skygge, da råtner de rett og slett.

Djevelhorn er et artig kallenavn på Crassula Nudicaulis

Crassula er saftige, urteaktige planter. Noen varianter kan trives i hager i milde regioner så lenge jorden er godt drenert. De tykke bladene er ofte dekket av hår og blomstene er vanligvis små i størrelse. Crassulas kan minne om djevel horn, derfra det artige kallenavnet “Devil’s Horns”, dette på grunn av rosetten som dannes av saftige lange, glatte, piggblader som blir røde i direkte sterkt lys.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri tar inn mange spennende planter og blomster til hus, hjem og hage. Er du som meg å elsker blomster, sjekk ut bloggen vår på stavernblomstermakeri.no/blogg/ for å lese og lære mer om blomster og planter. Blir du fristet til å kjøpe med deg en hjem kan du bestille på stavernblomstermakeri.no

Sjekk ut Stavern Blomstermakeri på facebook og på instagram : )

Her kan du også lese om alle våre fine sukkulenter!

Velkommen til en spennende blomsterverden. Bloggen blir stadig oppdatert med blomstrende nyheter!