Kategorier
Sukkulenter

Jual sukkulent Aloe Vera plante

Sukkulent

Aloe vera er en sukkulent, som langt tilbake har blitt brukt til medisinske formål, dette er det mange bevis på gjennom historien. Det er den klebrige, gelelignende saften som er inne i bladene vi bruker, den inneholder flere nyttige stoffer som:

 • betennelsesdempende enzymer
 • astringerende garvestoffer
 • en stor mengde vitaminer
 • mineraler
 • enzymer
 • aminosyrer
 • vitamin A, B, C og E.

Litt fakta om Jual sukkulent Aloe Vera plante

Vanlig navn: Aloe vera

Vitenskapelig navn: Aloe vera

Familie: Asphodelaceae

Underfamilie: Asphodeloideae

Bestilling: Asparges

Jordtype: sand eller grus

Rike: plantae

Blomsterfarge: Naturlig gel varierer i farge fra klart til litt gult / gjennomsiktig gull.

Sol: 6 til 8 timer med direkte sol er fint

Opprinnelse: Aloe Vera er en saftig planteart. Den stammer fra den arabiske halvøya, men vokser vilt i varme klima rundt om i verden og er dyrket for medisinsk bruk og jordbruk.

Jord: Alle medlemmer av Aloe-slekten krever sand– eller grusjord med veldig god drenering for å redusere risikoen for rot-råte og ernæringsmangel.

Lys: de fleste aloe vera planter tåler litt lys skygge eller filtrert sol ved middagstid

Vanning: Aloe kan utvikle en myk eller grøtaktig base og røtter eller rotråte hvis overvanning oppstår. Anlegget kan ikke komme seg etter denne tilstanden. Hvis det er mulig, graver du opp planten og lar røttene tørke og gro i 2 eller 3 dager. Trimming av råtne områder kan hjelpe til med utvinning. Plant aloe vera planten i frisk, tørr jord. Begynn å vanne igjen når planten stiger og får ny vekst. Hvis overvanning bare skjer en gang og planten ikke får råte, la jorden tørke helt før neste vanning.

Gjødsling: Du kan gjødsle planten din, men aloe vera trenger generelt ikke så mye.

Er Aloe Vera-planten lettstelt?

Aloe vera er en plante som er lett å stelle, og den er derfor perfekt for de som ikke har naturlige “grønne fingre”. Den tåler tørke godt og blir sjelden utsatt for skadedyr eller sykdommer.

Bra å ha på soverommet

Planten skiller ut syre og absorberer karbondioksid, noe som gjør den spesielt bra å ha på soverommet. Den trives best i vanlig romtemperatur, i godt lys og vil gjerne ha sol året rundt. Den tåler ned til 5 °C, men ved denne temperaturen er det viktig at man er forsiktig med vanning.

Hvor ofte skal den vannes?

Planten skal ikke vannes oftere enn et par ganger i måneden om våren. Du kan gjerne gi din aloe vera potteplante næring annenhver uke fra våren og frem til høsten. Du bør også plante den om annethvert år, den beste tiden for dette er om våren.

Aloe vera er også en sukkulent

Planten er en såkalt sukkulent, en tykkbladet plante som trives best i veldrenert jord. Hvis du skal plante den om, kan du sette den i en leirpotte med hull i bunnen, fyll først opp med et lag lecakuler, og deretter med vanlig potteplante jord blandet med litt grus. Det finnes også en spesiell type jord for sukkulentplanter du kan kjøpe.

Helsefremmende effekt

I de ytre lagene finnes også stoffet aloin som har en lakserende effekt og er tarmrensende. I tillegg til de helsefremmende effektene brukes saften fra aloe vera også som smakstilsettere i flere juicer og drikker.

Aloe vera brukes også i kosmetikkindustrien

Det er også en vanlig ingrediens i mange produkter, og spesielt innen kosmetikkindustrien finnes den i blant annet

 • gel
 • salver
 • leppepomade
 • såpe
 • solkremer.

Man har funnet tegn på at det ble brukt som legemiddel allerede på egypternes tid. Men artens faktiske opprinnelse er fremdeles omstridt. Mest sannsynlig kommer planten fra øygruppen Kapp Verde eller Den arabiske halvøy, men den har også forekommet i dyrking i både

 • Vest-India
 • India
 • Øst-Afrika.

Plantens gelelignende kjøtt har en legende virkning, og dette er grunnen til at den anvendes både innvortes og utvortes. Aloe vera brukes for blant annet brannskader. Som ingrediens forekommer den også i hudkremer og en rekke andre naturlige legemidler.

Blir kalt for mirakelplanten

Planten blir også kalt for «mirakelplanten», men det virkelige navnet er egentlig en kombinasjon av det arabiske ordet Aloë, som brukes til å beskrive arter som anvendes til medisinske formål, og ordet Vera som kommer fra latin og betyr ekte.

Alexander den store forsynte sine armeer med aloe vera planten

Til medisinsk bruk finnes det dokumentasjon som viser at planten ble brukt allerede 1500 f.Kr., og på 300-tallet f.Kr. forsynte Alexander den store sine arméer med legemidler som inneholdt aloe vera. Siden 1650 har den blitt dyrket som en medisinsk plante på Barbados.

Aloe vera-planten er noe alle bør ha i hus!

Hvor kan jeg bestille blomster på nett?

ByWink.no er den nye nettbutikken vår. Der har vi et stort utvalg av friske og tørkede blomster, potter og krukker og mye annet. Sjekk ut nettbutikken i dag.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende planter og blomster til hus, hjem og hage. Er du som meg og elsker blomster, sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer!