Kategorier
Interiør og design

Skandinavisk design og interiør

Gammelt, moderne og tidløst

Skandinavisk design er ikke et nytt begrep. Denne betegnelsen oppstod allerede i 1950-årene. Den beskriver datidens stil og kunst som var godt inspirert av det vi kaller funksjonalismen. Men med en noe snillere linjeføring og forbindes typisk med nordisk livsstil og arbeidsmetodene vi benytter oss av her oppe i den nordlige delen av verden. Denne perioden skapte en anerkjennelse av nordisk design på et internasjonalt nivå som vi selv i dag nyttes av.

Hva er skandinavisk design, egentlig?

Skandinavisk design og interiør er først og fremst en nydelig stil. Den blir ofte beskrevet for å ha naturlige farger som er mer bleke og beskjedne med lerret fra småbruk eller mykt naturfargede skinn. Denne stilen sies også å være inspirert av det som kalles “det nye hverdagslivet”. I den forstand at stilen inneholder lyse, myke og lette elementer. I tillegg er denne stilen en rimeligere form for innredning av hjem. Dette kommer av at ved bruk av rimeligere typisk skandinaviske materialer (for eksempel stålbestikk), produseres det vakre hverdagsvarer til en overkommelig pris for mange.

Hvorfor velge Skandinavisk design?

Det er flere gode fordeler med å benytte seg av det skandinaviske interiør og design. En av dem er blant annet at fordi denne stilen allerede er inspirert av det som allerede kjennetegner og er viktig for det nordiske folk, blant annet natur, ro og kontrast, oppnår man en trygg aroma i hjemmet. Det vil for veldig mange oppleves som hjemmekoselig. Dus av naturskapt lykke, simpelhet og de gode mørke fargene i kontrast med naturlig lys og renhet i hvitt og beige. Om du er av de som søker ro fra en travel hverdag av stress, er skandinavisk design og interiør perfekt.

Lykkeblomster – Tørkede blomster

Selv om interiøret og fargene i skandinavisk stil i seg selv bringer naturen rett hjem, er det likevel viktig å hente enkelte elementer direkte fra naturen. Her glir tørkede blomster rett inn, det er dette mange ønsker å kalle lykkeblomster. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Disse er dermed helt perfekte innen skandinavisk design og interiør. De tørkede blomstene er duse, enkle og mer bærekraftige. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. De kan plasseres i vase, henges på vegg. De utgir noe lukt og er svært enkle å vedlikeholde, til fordel for din ro.

Om du selv ønsker et eget personlig hjem preget av skandinavisk design og interiør, anbefaler vi deg å starte med de mer enkle gjenstandene. Her kan tørkede blomster være den perfekte prøvekanin. Finn ditt skandinaviske design og interiør i dag!

Hvor kan jeg kjøpe tørkede blomster og interiør på nett?

I nettbutikken vår ByWink.no, er det et bredt utvalg av tørkede blomster og interiørartikler. Vi har blandt annet hortensia, pampas, protea, ruscus, setaria, brudeslør og mye annet.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂