Kategorier
Sukkulenter

Echeveria serrana

Echeveria Serrana er en trendy prydplante

Echeveria Serrana er en attraktiv rosettplante. Den blir opptil 15 cm høy og opptil 10 cm i diameter. Bladene er svarte til rødbrune eller mørkegrønne.

Blomstene er oransjerøde. Blomstene dukker opp på toppen av de rødlige stilkene.

Echeveria Serrana er en trendy lavtvoksende prydplante.

De er ganske tørke tolerante, du kan lett få de spektakulære blomstene til å titte frem med vanlig vanning og gjødsling. Hybridene har en tendens til å være mindre tolerante mot kulde og skygge. I temperert klima vil de fleste arter miste de nedre bladene om vinteren og bli ‘leggy’ og mindre attraktive. Echeveria Serrana er en populær potteplante.

Noen fakta om Echeveria Serrana

Vitenskapelig navnEcheveria ‘Serrana’.
Vanlig navnEcheveria ‘Serrana’.
Rikeplantae
Bestillingsaxifragales
OpprinnelseEcheveria er en stor slekt med blomstrende planter i familien Crassulaceae, innbygger i halvørkenområder i Mexico, Mellom-Amerika og nordvest i Sør-Amerika.
Solfull sol
FamilieCrassulaceae
UnderfamilieSedoideae
SlektEcheveria

Hvordan ta vare på Echeveria Serrana?

Echeveria trives best i full sol til lys skygge. Innendørs er et øst- eller vestvendt vindu der de får fire til seks timer sollys, ideelt. Vokser godt i en godt drenert saftig blanding, med en ideell pH rundt 6,0 (litt sur) eller med en allsidigpottejord.

Gjødsel og vanning

Vann Echeveria-plantene ofte om våren og sommeren. Hold jorden jevn fuktig, men ikke for fuktig. Du kan tillate at jorden blir litt tørr mellom hver vanning. Redusere vanning om vinteren.

Gjødsle med en gjødsel som har kontrollert frigjøring av nitrogen i begynnelsen av sesongen. Bruk en balansert 20-20-20 gjødsel med 1/4 styrke på voksne planter, og en gjødsel med mindre nitrogen på unge planter.

Hvilken temperatur foretrekker Echeveria?

Den foretrekker en gjennomsnittlig sommertemperatur på 18ºC – 21ºC. Planten tåler temraturer ned til 10 ºC.

Echeveria Serrana har fantastiske farger og sverdlignende blader

Den fantastiske fargeleggingen og de sverdlignende bladene gjør at denne Echeveria skiller seg ut i samlingen. Rosetten som dannes vil sende ut lyse oransje blomster tidlig på sommeren

Vanning er enkelt med Echeveria Sarrana

En annen kul ting med Echeveria Serrana er at du ikke trenger å legge så mye vekt på vanning. Faktisk trenger du ikke engang å ha en fast vanningsplan, da du bare skal vanne når jorden føles tørr å ta på. Vann jorden til den er gjennomvåt, og vent deretter med å vanne igjen til den er helt tørr.

Hvordan dyrke Echeveria Serrana utendørs?

Når du dyrker Echeveria Serrana utendørs, er det viktig at du ikke bare gir riktig mengde lys, men også riktig type lys. Denne planten liker å få rikelig med sterkt, men indirekte lys, i stedet for full sol hele dagen.

Du bør også sørge for at planten får minst 4 eller 5 timer med sterkt lys hver dag, hvis du vil dyrke en frodig Echeveria Serrana.

Du bør akklimatisere Serrana sakte for å bygge en slags motstand mot solen, slik at du ikke får en solbrent plante.

Pass også på uventede hetebølger som kan forårsake stor skade på planten hvis den ikke blir tatt vare på ordentlig.

Dette ville være den perfekte tiden for å få planten til å vokse innendørs eller lage en skyggefull plass til den ute.

Hvordan dyrke Echeveria Seranna innendørs?

Når du dyrker Echeveria Serrana innendørs, vil nummer én igjen være riktig lys, nok lys vil sikre at planten får en solid vekst. Vinduskarmer er et ideelt sted å dyrke disse plantene innendørs, men det viktigste er at planten får en god mengde indirekte lys daglig.

Å dyrke Echeveria Serrana innendørs er ganske enkelt og tar ikke så mye tid. Så en ideell plante for deg som ikke har så mye tid.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende planter og blomster til hus, hjem og hage, er du som meg å elsker blomster, sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer! Les om alle våre forskjellige sukkulenter! Og blir du fristet til å kjøpe med deg en hjem kan du bestille påstavernblomstermakeri.no Sjekk gjerne ut siden vår på facebook og på instagram.

Velkommen til en spennende blomsterverden. Bloggen blir stadig oppdatert med fine nyheter!