Kategorier
Hovedblogger Tørkede Blomster

Tørkede blomster – en tidløs trend

Mye mer enn blomster som har tørka

Ikke ukjent er den tidløse trend med tørkede blomster som har på kort tid vokst seg til å bli en enormt populær multitrend. Disse såkalte evighetsblomster, eller lykkeblomster, finnes i utallige varianter, farger og kombinasjoner. I denne bloggen vil du finne den informasjonen og inspirasjonen du trenger, for å helt enkelt ta del i denne trenden. Enten det er i bukett eller vase, vil vi gi deg inspirasjon og lyst.

Tørkede blomster bukett

Lykkeblomster nettbutikk

Tørkede blomster til salgs. Lykkeblomster forhandlere. Kjøpe strå. Du får tak i disse flere steder. Tørkede blomster oslo, tørkede blomster plantasjen, men også på vår nettbutikk ved å klikke på denne lenken https://bywink.no.

Hvor kan jeg kjøpe lykkeblomster i butikk?

Det finnes også mange butikker du får tak tørkede blomster på. Her kommer noen eksempler.

 • Tørkede blomster floriss
 • Tørkede blomster Bergen
 • Pampas strå plantasjen 
 • Søstrene grene tørka blomster / søstrene grene tørkede blomster 
 • Stavern blomstermakeri
 • Mester Grønn
 • Nordiske hjem Stavern 

I vår butikk Stavern blomstermakeri står vi til hjelp for at du skal få den interør-opplevelsen du ønsker med tørkede blomster. Ta turen innom i vår butikk som ligger i hjertet av Stavern. Se mer her

Tørkede blomster banksia

Tørkede blomster bukett

Tørkede blomster strå. Disse blomstene er helt ypperlige om du er på utkikk etter en vakker bukett til en som står deg nær, eller som du bare ønsker å sende en liten blomsterhilsen til. De er vakre alene, liggende og stående, og passer fint i miks med friske og andre tørkede blomster. For mer inspirasjon kan du lese mer på denne lenken https://stavernblomstermakeri.no/blogg/.

Hvordan presse blomster?

For å få tørkede blomster, brukes det flere ulike tørkemetoder. Blant disse finner vi “presse metoden”. Her er målet å få presset ut all fuktigheten i blomsten, for å forevige den slik at det ikke vil råtne bort, men forbli tørr, og nydelig. Det som ofte gjøres er å helt enkelt legge blomsten du ønsker å tørke, i press, for eksempel inne i en bok, eller mellom du andre tunge elementer.

Tørkede blomster phalaris

7 fordeler med tørkede blomster 

Tørkede blomster har flere bruksområder og fordeler enn man skulle tenke seg. Her har vi laget en liten liste som vi håper kan kan inspirere deg til å henge deg på vårens store trend, nemlig lykkeblomster. 

 1. Allergivennlig
  Dette er en stor fordel for de av oss som ikke tåler blomster like godt. Tørkede blomster er på grunn av sitt fravær av fukt, mer allergivennlige.
 2. Duft
  For deg som er sensitiv for lukt, eller bare ønsker en liten dus av lukt på rommet ditt, er tørkede blomster det beste valget.

 3. Potpurri
  Tørkede blomster er vakre i potpurri.
 4. Lys
  I stearinlys kan tørkede blomster helt nydelig. Dersom du drypper og lager lys kan du legge tørkede blomster oppi for å få en forfriskende og klassisk effekt.
 5. Veggpryd
  Tørkede blomster ser vakre ut i vase, men også på veggen! Her er det bare å leke og prøve i vei.
 6. Bukett
  Både alene og sammen med andre, er disse et godt valg for å få den freshe og moderne effekten.
 7. Tørkede blomster konfetti
  Et annet litt mer alternativt og morsomt bruksområde er å lage dem om til konfetti! Enten det skulle være bursdag eller bryllup er det moro.

Lagurus strå

Det finnes mange ulike typer tørkede blomster, og om du ønsker å lese mer om nettopp typene kan du kikke mer på vår bloggside. Her får du informasjon om blant annet de populære:

 • Harelabb strå 
 • Pampas bukett
 • Mini pampas
 • Lagurus tørket
 • Pampas strå
 • Hvit pampas 

Lenken til dette finner du her https://stavernblomstermakeri.no/blogg/multitrend-pa-1-2-3-med-stra/

Tørkede blomster banksia

Hvorfor kalles det lykkeblomster?

Disse blomstene går nemlig under flere navn. De kan kalles lykkeblomster, på grunn av sin populære og kjente evne til å bringe lykke enten det er snakk om rom eller bukett. Et annet navn er kunst blomster på grunn av sitt glamorøse og klassisk, men likevel alternative utseende. Evighetsroser blir de også omtalt som da de varer evig fordi de ikke lenger råtner vekk.

Tørkede lykkeblomster fra Afrika

Fra dette eksotiske kontinentet finner vi blant annet opphavet til den tørkede blomsten Protea compacta, også kjent som tørket naturlig Protea blomst. Lenger sør i Afrika finner vi nærmere 130 arter av Proteaceae familien. Den av blomstene som heter Protea cynaroides består av røde blomster og er nasjonalblomsten i Sør-Afrika, der den fremkommer i blant annet republikkens våpenskjold. Disse utgjør en helt fantastisk tørket blomst, og passer helt nydelig inn i stua eller som en gest overfor en du er glad i.

Tørkede blomster phalaris

Vase

I vår butikk har vi høyt fokus på å holde oss oppdatert på alle de nyeste trendene. Derfor finner du ikke bare friske og tørkede blomster hos oss, men også vaser og annet morsomt interiør. Blant disse er høy vase, krukker og vaser til blomster med hull i. Kom gjerne innom for en hyggelig handel, eller for å få inspirasjon og hjelp.

Bildeblogg – Lykkeblomster

Tørkede blomster banksia
Tørkede blomster

Hvor ligger blomsterbutikken i stavern?

Stavern Blomstermakeri ligger sentralt i Stavern, mellom Pumpeparken og bensinstasjonen. Kom innom for en hyggelig handel. Vi har et bredt utvalg av potteplanter, avskåret, tørkede blomster og interiør. Vi har også en nettbutikk, om du heller foretrekker det.

Stavern Blomstermakeri

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag!

Dette finner du informasjon om i bloggen (emneknagger):

Tørkede blomster kryssord

trkede blomster nettbutikk

trkede blomster til salgs

trkede blomster bukett

trkede blomster oslo

trkede blomster stra

trkede blomster plantasjen 

trkede stra

trkede blomster kryssord

tørkede blomster mat 

tørka blomster 

floriss

tørkede spiselige blomster

eterneller

lykkeblomster larvik 

nordiske hjem vase

lagarus

nordiske hjem blogg

tørkede blomster  

phalaris tørket

interiør nyheter

tørket blomster 

lagurus white