Kategorier
Tørkede Blomster

Bevart gyvel blomst – Broom bloom bunch

Hvit, rosa eller kanskje i syrin?

Blomster behøver ikke være friske for å være fine. La oss la blomstene stå – og gleden vare. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden, men passer perfekt for de som er glad i de mer duse og støvete fargenyansene, og opptatt av bærekraftighet. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor, og her kommer fordelene med bevart gyvel blomst.

Opprinnelse

Bevart gyvel, også kjent som Cytisus scoparius, er den mest kjente og vanlige kosten blant de innfødt i Europa, Middelhavet, Russland, Asia Minor, Azorer og Nord-Afrika. Det andre vanlige navnet er engelsk Broom, Scotch Broom, spansk kost, skotsk kost og spansk kost på grunn av sin opprinnelse. Den tilhører slekten Cytisus og Fabaceae-familien av planter, og er ofte funnet langs motorveier, eng, åpne skoger eller forstyrrede områder. Gyvel dyrkes også i hjem eller hage som prydplanter på grunn av sine vakre blomster.

Ulike farger

Gyvel busken vokser veldig fort og er normalt mellom 3 og 10 meter høy og produserer nydelige blomster om våren. Det produserer ertetype, gule eller røde blomster, men også andre farger i enkelte arter. Gyvelblomstene tørkes for dekorative formål fordi de gir et enda vakrere utseende når de tørkes ut. Etter å ha tørket dem, blir de typisk bleket i forskjellige farger. Vi har bevart gyvel blomst i tre ulike farger:

  1. Bevart gyvel blomst i hvit
  2. Bevart gyvel blomst i rosa
  3. Bevart gyvel blomst i syrin

Alle disse har et bredt spekter av bruksområder med litt ulike formål. Alle er brukt til å skape vakre buketter, til å lage kranser, veggdekorasjoner og dekorasjoner til vaser.

Hvit gyvel

Fargen hvit er typisk forbundet med renhet, uskyld og eleganse. Den forbindes også ofte med bruder, og det er dermed vanlig av bruden å velge hvite blomster til buketten på den store dagen. Bevart gyvel blomst i hvit vil nok være det beste valget for deg som ønsker en hvit bukett til bryllupsdagen skapt av en form for tørkede blomster. De kan også passe svært godt som en bukett til en du holder kjær, eller som en liten gave til deg selv.

Rosa gyvel

Den rosa fargen representerer nåde, eleganse, romantikk, glede og ungdom. Rosa blomster er en kilde til å vise lykke og takknemlighet. Bevart gyvel blomst i rosa ser hyggelig ut på grunn av deres lyse utseende og iøynefallende farge. Disse er det beste valget for en gave til dine kjære på en spesiell anledning, eller som en gave for å vise takknemlighet.

Syrin gyvel

Syrin er en lyselilla farge med nyanser av rosa. Disse blomstene symboliserer følelser av kjærlighet, åndelig renhet og uskyld. Bevart gyvel blomst i syrin er et godt valg for deg som ønsker å vise lidenskap og renhet i dine følelser overfor en du har nær. Disse passer eksempelvis godt til et jubileum.

Hvor kan jeg kjøpe tørkede blomster?

Vår nettbutikk, bywink.no, fører et stort utvalg av tørkede blomster fra Tørkede Blomster AS. Vi har gode priser og sender til hele landet.

ByWink har også et stort utvalg av potter og krukker, potteplanter fra Stavern Blomstermakeri, interiør, med mer. Klikk deg inn i nettbutikken, for å se utvaglet.

Hvis du heller liker å handle i butikk, kan du komme innom butikken vår i Stavern, som ligger mellom Pumpeparken og bensinstasjonen. Er det noe du lurer på, kan du kontakte oss her. Veibeskrivelse.