Kategorier
Hovedblogger Interiør og design

Design og interiør

Elementene som skaper drømmehjem

Design og interiør er for mange to svært kjente ord, som sjeldent står uten hverandre. Begge sies å være både gode og avgjørende i prosessen av å skape et vakkert areal. Enten du er en av de som følger med i alle motebladene og digger ditt eget hjem og arealer, eller en av de som egentlig ikke har fulgt så mye med, men nå ønsker en endring – er du kommet til rett blogg.

Definisjon på design og interiør

Ordet design kommer opprinnelig fra prosessen der man fastsetter et endelig utseende på produktet med forbehold om bruksmåte og utseende, samt resultatet av en slik prosess. Med tiden har begrepet også fått en betydning innen plan, skisse og mal. Dermed er dette ordet blitt en internasjonal betegnelse på det vi kaller formgiving.

Interiør handler om det som finnes “på innsiden”, i det indre, og er det motsatte av eksteriør. Begrepet beskriver avgrensede rom og forbindes normalt med innsiden av en bygning. Innen kunsten maling brukes det også begrep som skogsinteriør som beskriver motiv der naturen danner en avgrenset struktur. Vil du lese om Retro og Vintage så kan du gjøre det her:

Samarbeidet

Hvordan og hvorfor fungerer design og interiør godt sammen? Ved å bruke både design og interiør kan du kombinere og skape sammenheng mellom produktdesign, form, kunst og kultur. Design og interiør omhandler arkitektur og innredning. Arkitekter, designere og interiørarkitekter jobber aktivt med samarbeidet mellom disse for skape alt fra storslåtte hoteller til personlige drømmehjem. Nå lurer du kanskje på hvordan du selv kan skape et slikt samarbeid og den type skjønnhet i ditt eget hjem? 

Design og interiør i eget hjem

Vårt første tips er å begynne smått. Dette vil være til fordel for å kunne finne ut akkurat hva du vil ha med å finne noen elementer å ta utgangspunkt i. I tillegg vil det også være mer økonomisk enn en helomvending av hus og hjem, som ender opp med å ikke være helt etter eget ønske. Det kan derfor være en svært god start å snakke med noen butikker eller lese videre på nettsider som denne for å få insirasjon.

Dette sier blant annet butikken Stavern blomstermakeri i Stavern:

“Her er jeg så heldig å få utfolde min kreativitet både med blomster og interiør. I blomstermakeriet deler jeg gjerne av min kunnskap og lidenskap for blomster med dere. Fornyelse og påfyll av inspirasjon er viktig i min kreative hverdag. Målet er at jeg kan dele dette med deg som kunde!

Om du selv ønsker et eget personlig hjem preget av design og interiør, anbefaler vi deg å starte med de mer enkle gjenstandene, og her kan tørkede blomster være den perfekte prøvekanin.

Hvordan kjøpe interiørartikler på nett?

I nettbutikken vår, ByWink.no, er det et stort utvalg av interiør og blomster. Blant annet har vi krukker og potter, tørkede blomster, potteplanter og vaser. Vi sender til hele landet.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂