Kategorier
Interiør og design

Nordisk design

En ny “kleskode” for hjemmet?

Nordiske hjem er den siste tiden blitt et kjent fenomen for mange interiør-entusiaster her i norden, men for de av oss som ikke er like oppdatert innen de nyeste trendene kan det være litt vanskelig å forstå seg på akkurat hva dette er, men enten du er en som er fullt oppdatert, noe oppdatert eller har absolutt ingen anelse og gjerne vil lære mer – er dette bloggen for deg. Bloggen om nordisk design.

Hva er nordisk design? 

Nordisk design er en ny slags interiørkode. Den har visse trekk som gir et design perfekt tilpasset for våre hjem her i Norge. Det nordiske design er preget av treverk, da det henter mye inspirasjon fra naturen her i norden. Dette skaper en sammenheng mellom den stolte natur vi bor i, og innsiden av vårt eget hjem. Den spiller også på det mer simple. Det enkle er ofte det beste, og ved at designet ikke er for kompleks og voldsomt, oppnår man en følelse av harmoni. Dus av naturskapt lykke, simpelhet og de gode mørke fargene i kontrast med naturlig lys og renhet i hvitt og beige. Om du er av de som søker ro fra en travel hverdag av stress, er nordisk design perfekt.

Farger

I tillegg til de typiske trekkene og innredningene som preger nordisk design er det også tydelige trekk med farger. Som nevnt tidligere er fargene av det mer duse slaget – men nordisk er absolutt ikke i nærheten av fargeløst. Disse fargene er bare mer forsiktige enn andre farger for å skape en naturlig atmosfære uten kunstighet. Fargene er alt fra de lyse i form av hvit, beige og grønn, til de mørkere brune, blå og sort. Dette er med på å gi de nordiske hjem kontraster som skaper tydelighet og utstråler selvsikkerhet.

Lykkeblomster – “Kjært barn har mange navn”

Selv om interiøret og fargene i nordisk design i seg selv bringer naturen rett hjem, er det likevel viktig å hente enkelte elementer direkte fra naturen – og her glir tørkede blomster rett inn, det er dette mange ønsker å kalle lykkeblomster. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Disse er dermed helt perfekte innen nordisk design. De tørkede blomstene er duse, enkle og mer bærekraftige. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. De kan plasseres i vase, henges på vegg, utgir noe lukt og er svært enkle å vedlikeholde, til fordel for din ro. 

Merker/Produkter

Innen nordisk design finnes det flere merker som preger stilen. Under finner du en oversikt over noen av dem.

En rekke merker med Nordisk Design

Stavern blomstermakeri

Innreder de nordiske hjem med disse merkene

Om du selv ønsker å prøve ut denne nye “kleskoden” i ditt eget hjem, anbefaler vi deg å starte med de mer enkle gjenstandene, og her kan tørkede blomster være den perfekte prøvekanin. Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂