Kategorier
Tørkede Blomster

Havre – Haver (avena)

En plante med god verdi

Blomster og planter behøver ikke være friske for å være fine. La dem stå – og la gleden vare. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. Disse passer perfekt for de som er glad i de mer duse og støvete fargenyansene, og opptatt av bærekraftighet. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Her er tørket hvitbleket havre et godt eksempel.

Opprinnelse

Avena sativa, kjent som havre eller haver, tilhører gressfamilien Poaceae. Det er også en slags kornsammensetning som vokser med frøene hengende fritt i vinden. Avena-plantens farge er karakteristisk grønn med blåaktig nyanse. Det er et årlig gress med oppreist steng, som kan være opptil 1-2 meter høy. Bladene kan være 15 til 30 cm lange, og har avrundet kappe på bunnen og et lite vedlegg tilstede der de kobles til stammen. Blomsten av planten består av mange grener som har blomster som inneholder frøplante.

Hvor trives Havre?

Avena tåler kjølig og regnfullt klima, men kan ikke vokse godt i for skyggefulle områder, da de krever sollys for å vokse godt. Vanlige havre kan dyrkes i kjølig temperert klima mens rød havre krever varmere klima for å vokse. Hvis avlingen er forsynt med tilstrekkelig fuktighet, kan den dyrkes selv i sand og meget sur jord.

I Europa dyrkes havre i nordlige land, for det meste i den vestlige regionen av Storbritannia, Wales og Skottland, Nord-Tyskland, Irland og noen av Islands øyer. Noen varianter av havre kan tolerere tørt klima og gros til og med i Middelhavet. Den er nå dyrket i nesten alle delstater i Canada og USA, og dyrkes mye for dyrefôr, men brukes også i menneskelig matlaging, for eksempel bakevarer som kaker og grøt etc.

Hva er bruksområdene til havre?

Etter at frøene er fjernet, hva kan man gjøre med havre? Havren kan nemlig brukes på mange måter. Havre kan fint tørkes, og etter denne prosessen er det nydelig å bleke havren i farger som for eksempel hvit, som gir havren en fin utsmykningseffekt.

Sett dem i vase

Folk som elsker tørkede blomster i vaser og vil prøve noe unikt denne gangen kan prøve å sette tørket havre enten alene, ellr sammen med andre blomster.

Dekorer brev og papirer

Om du er glad i å dekorere og lage kort, kan tørket havre være midt i blinken. De kan enkelt limes på papiret eller settes på ved hjelp av andre midler, og holder lenge og tåler press.

Vegginnredning

Folk som liker å ha dekorasjon på veggene deres, kan velge tørket havre for dette formålet. De kan lett limes til vegger og kan fungere som et vakkert dekorativt element enten alene eller som rammer til andre ting som familiebilder eller hyller.

Hvor kan jeg bestille tørket havre?

Havren er en plante som kombinert med å være en avgjørende plante innen menneskehetens mathistorie, også ser nydelig ut i tørket tilstand. I nettbutikken vår, ByWink.no, kan du kjøpe tørket havre i flere forskjellige farger. Vi har et stort utvalg av tørkede blomster, i tillegg til interiørartikler og friske blomster.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂