Kategorier
Blogg

Staude-blomsten kan være svaret!

En fantastisk flerårig blomst

Planlegger du å plante blomster i hagen? Det kan hende du nå prøver å finne ut av hva slags blomster du bør plante i nettopp din hage. Da har du funnet rett blogg! Svaret burde være blomsten Staude. Men hva er egentlig Staude blomsten, og hva er deres spesialiteter og ulikheter fra andre blomster? Det skal vi finne ut av nå.

Campanula - eller Klokkeblomst

Hva er Staude-blomster?

Stauder er blomster eller planter som fortsetter å vokse og blomstre i mer enn to år. De slutter dermed ikke å vokse eller dø etter bare ett år, men er det vi kaller sesongblomster eller flerårige blomster. Disse plantene er forskjellige fra andre planter, for eksempel når det gjelder form og funksjon. De har lange røtter som vokser dypere i jorden for å nå næringsstoffer enklere, men det beste med Staude blomsten er at de vokser fint alene etter at de er plantet, og trenger dermed lite hensyn. Flerårige blomster kommer i mange forskjellige fascinerende farger; former og størrelser, og er blomster som tåler tøffe miljøforhold.

Hvorfor velge Staude-blomsten?

Staude blomsten, det vil si sesongblomster, er ikke den eneste typen blomster som finnes i markedet eller i naturen. Vi har også toårige planter og ettårige planter. Etter deres årgang er gått, vil disse plantene slutte å vokse eller dø, og det vil være nødvendig å skaffe seg en ny om du ønsker videre vekst. Om du ønsker den eviggrønne blomsterhagen vil derfor Staude blomsten være det beste alternativet da de både vokser i over to år, og ikke behøver mye hensyn og omsorg.

De beste Staude-blomstene å gro

Rødsildre

Rødsildra er en flerårig urt som vokser og gror i en puteaktig form nær steder med våte flater av bergarter som ved bekker og lignende. Den er veldig liten i størrelsen, omtrent 2-3 cm, og har små rødlige og fiolette blomster. Kronbladene er 5 i antall og blomstring skjer rundt juni eller juli perioden.

Røsslyng

Røsslyng, også kjent som Calluna vulgaris, er en flerårig dvergbusk, og tilhører lyngfamilien. Høyden på planten er 10-50 cm lang, og finnes ofte i sand-, steinete eller tørre skogområder. Den har lyse lilla eller hvite blomster, og blomstrer normalt i juli eller august måned og tar seg svært godt ut som dekor.

Blåveis

Blåveis, også kjent som Hepatica nobilis, tilhører Ranunculaceae familien eller Symreslekta. Den er en flerårig urt, med en høyde på mellom 10 og 15 cm. Den er av de noe mer sjeldne plantene som blomstrer først i vårsesongen rundt april/mai. Den kan tåle tøffe miljøforhold og har små blomster som i fargene blå, fiolett, lilla eller hvitt.

Amerikansk ballblom

Ballblom eller Trollis laxus tilhører Ranunculaceae familien eller Soleiefamilien. Det er en sesongblomst finnes normalt i fjellområder. De fleste av disse blomstene er oransje eller hvite og dyrkes godt i fuktig hage eller i nærheten av dammer.

Ballblom

Ballblom, også kalt Trollius europaeus, tilhører også Ranunculaceae familien eller Soleiefamilien. Dette er en sesongblomst med en høyde på mellom 30 og 60 cm i fargen gul. Den er liten i størrelsen og har omtrent 5-15 kronblader. Den finnes normalt i enger og skoger med åpne områder.

Dette var en kort oversikt over mest vanligste Staude-blomstene (flerårige blomstene) som du kan dyrke i hagen din. Et vakkert element om både våren og høsten.

Kan jeg bestille blomsterlevering på nett?

Klikk her for å komme til vår blomsterbestilling. Vi leverer friske blomsterbuketter og dekorasjoner i Stavern, Brunlanes og Larvik hver dag. Du kan også ringe oss på 414 83 820, eller komme innom butikken vår i Stavern sentrum.

Stavern Blomstermakeri

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett?

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂