Kategorier
Blogg

Gloriosa superba

Flammelilje eller klatrelilje.

Ingenting kan sammenlignes med skjønnheten som finnes i en Gloriosa-lilje (Gloriosa superba). Gloriosa er en fin klatre plante. Å få den til å klatre i din hage skal vist være en enkel sak. Men dette har jeg ikke prøvd selv her i Norge. Så hvis du har noe erfaring her så får du gjerne dele med oss.

Gloriosa superba ‘Rothschildiana’ er en av de kjente herlighetene som du kan dyrke, men der er andre du kan prøve å dyrke også, som Gloriosa carsonii (lilla og gul blomster) og Gloriosa lutea (gule blomster med bølgete kanter). Om høsten kan planter kuttes ned og knoller høstes. Oppbevar dem et sted kjølig, tørt og frostfritt, for å bli plantet igjen neste vår.

Vanlig navn: Klatrelilje, krypende lilje, praktilje, flammelilje, gloriosa-lilje, brannlilje og tigerklo.

Vitenskapelig navn: Gloriosa superba

Familie: Colchicaceae.

Ordre: liliales

Plantetype: Blomstrende plante

Jordtype: lett (sand), medium (sandleire) og tung (leire) jord og foretrekker godt drenert jord.

Vann: Gloriosa klatre lilje krever vanligvis en tomme regn per uke og trenger supplerende vanning i tørre perioder.

Rike: Plantae

Blomsterfarge: Gul skiftende til rød.

Tiltrekke: Tiltrekker seg fugler og sommerfugler tiltrekkes av nektaren produsert av blomstene.

Sol: La din Gloriosa-lilje vokse i full sol.

Opprinnelse: Tropical Africa og Asia

Jord: Gloriosa klatreliljer, også kjent som flammeliljer og praktliljer, trives i fruktbare, godt drenert jord i full til delvis sol.

Vann og gjødsel: Reduser vanning til en eller to ganger i uken, eller når jorden føles tørr under overflaten. Gloriosa klatreliljer krever vanligvis en del regn hver uke, så i tørre perioder eller ved behov så må du vanne. Klatreliljer kan du gjødsle annenhver uke med vannløselig gjødsel designet for blomstrende planter. Dette gir næringsstoffene som trengs for å fremme sunn blomstring.

Flammelilje
klatrelilje, krypende lilje, praktilie, flammelilje, gloriosa-lilje, brannlilje og tigerklo

Stavern Blomstermakeri

Blomster er ferskvare og vi ønsker å bestrebe oss så vi kommer så nær ditt valg som mulig med sesongens blomster. Vi har som mål å prøve å ta inn litt morsomme nyheter som kan være spennende å ha hjemme eller å gi bort i gave. Gloriosa Superba er en spennende blomst som vi bare måtte ta inn for å ha i butikken.

Blomstenes stemning ivaretas 100% og vi gjør alt vi kan for å yte gode produkter og god service. Her møter du en vakker, personlig og profesjonell stemning. Besøk vår blomsterbutikk i dag eller bestill enkelt på nett.  

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  Blomster på nett kan du enkelt bestille her eller lese videre om butikken på nettsiden vår her

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂