Kategorier
Blomstrende planter

Geum coccineum borisii

Geum eller Avens

Geums uttalte (JEE-ums) og ofte kjent som Avens, er medlem av familien Rosaceae. Geum coccineum borisii er ganske hardføre, de liker å vokse i full sol eller delvis skygge, og kanskje mest fremragende presenterer de en levende fargekontrast til de myke fargetoner fra de fleste tidlige blomstrende stauder, busker og trær.

Hva slags jord foretrekker Geum coccineum borisii?

Geomer foretrekker humusrik jord og regelmessig, men ikke overdreven, vanning. De hater våte føtter og kan lide av rotrot uten god drenering. Dette er ikke planter for leirjord med mindre jorda har blitt betydelig modifisert. Heldigvis vil geomer blomstre i et bredt spekter av jordens pH.

Fakta om Geum coccineum borisii

Vanlig navn: Dverg oransje avens eller Røde avens

Vitenskapelig navn: Geum coccineum borisii

Familie: Rosaceae

Bestilling: Rosales

Plantetype: Stauder

Blomstring: Mai til Juli

Blomst beskrivelse: Oransje med oransjegule støvbærere

Jordtype: kritt, sandleire, sand

Vann: Middels

Rike: plantae

Blomsterfarge: Geum coccineum har lav fyldighet med blader og lyse oransje blomster som blomstrer sent på våren og sommeren.

Blomstringstid: blomstrer sent på våren og sommeren.

Tiltrekker seg: Sommerfugler, Kolibrier (tenk om du plutselig får en Kolibri i hagen:)

Sol: Full sol til delvis skygge

Opprinnelse: Denne sorten er hjemmehørende i deler av Vest-Asia (Tyrkia) og i Sørøst-Europa (Albania; Bosnia-Hercegovina; Makedonia; Hellas; Montenegro; Serbia; Bulgaria;).

Når skal Geomer gjødsles?

Geomer blomstrer ganske tidlig, jorda kan være for kjølig til at planten aktivt kan utnytte næringsstoffene i gjødselen, så det er sannsynligvis best å vente til etter blomstring å bruke gjødsel. Planten trenger gjennomsnittlig vann.

Stavern Blomstermakeri

Blomster er ferskvare og vi ønsker å bestrebe oss så vi kommer så nær ditt valg som mulig med sesongens blomster. Vi har som mål å prøve å ta inn litt morsomme nyheter som kan være spennende å ha hjemme eller å gi bort i gave. Geum coccineum borisii er noe vi føler er litt utenom det vanlige og er et blikkfang i utstillingen vår akkurat nå.

Blomstenes stemning ivaretas 100% og vi gjør alt vi kan for å yte gode produkter og god service. Her møter du en vakker, personlig og profesjonell stemning. Besøk vår blomsterbutikk i dag eller bestill enkelt på nett.  

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂