Kategorier
Interiør og design

Nordisk design: møbler

Sov godt, sitt godt, lev godt

Møbler er for de aller fleste av oss ingen nyhet. De er overalt, og kan være alt fra super praktiske til bare simpelthen fine. De siste årene har design– og interiør-kjeder vokst voldsomt, og behovet, etterspørselen og fokuset på møbler har vokst parallelt. Stort utvalg har gjort møbelhandel spennende, men også vanskeligere for mange, det blir for mye å velge i, for vanskelig å finne hva man selv vil ha. Om du selv føler det på denne måten, eller uansett er nysgjerrig på nordiske møbler, er dette en blogg for deg.

Hva er nordisk design? 

Nordisk design er en ny slags interiørkode. Den har visse trekk som gir et design perfekt tilpasset for våre hjem her i Norge. Det nordiske design er preget av treverk, da det henter mye inspirasjon fra naturen her i norden. Dette skaper en sammenheng mellom den stolte natur vi bor i, og innsiden av vårt eget hjem. Den spiller også på det mer simple. Det enkle er ofte det beste, og ved at designet ikke er for kompleks og voldsomt, oppnår man en følelse av harmoni. Dus av naturskapt lykke, simpelhet og de gode mørke fargene i kontrast med naturlig lys og renhet i hvitt og beige. Om du er av de som søker ro fra en travel hverdag av stress, er nordisk design perfekt.

Lyst til å prøve selv?

Møbel, som stammer fra det latinske mobilis (bevegelig/flyttbar), betyr også i overført noe virkelig pent eller forseggjort. Møbler har gjennom mange år vært påvirket og preget av ulike stilperioder, og det samme er de nordiske møblene. Vi er i en periode der hvorvidt møbelet er både praktisk og vakkert stilles like høyt, og her er de nordiske møblene helt fenomenale. De lages i ulike naturmaterialer og er perfekt tilpasset det nordiske hjem. Nydelig, praktisk og avslappende.

Merker/Produkter

Innen nordisk design finnes det flere merker som preger stilen. Under finner du en oversikt over noen av dem.

En rekke merker med Nordisk Design

Stavern blomstermakeri

Innreder de nordiske hjem med disse merkene

Om du selv ønsker å prøve ut det nordiske design i ditt eget hjem, anbefaler vi deg å starte med de mer enkle gjenstandene, og her kan tørkede blomster være den perfekte prøvekanin. Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂