Kategorier
Interiør og design

Nordiske hjem

Det herlige nordiske rett hjem i stua

Vi nordmenn er glade i landet vårt. Nasjonaldag, vafler og bunad hører med når vi skal kjenne på hvor godt det er å være her. Vårt flotte nordiske land. Likevel er det ikke bare 17.mai, vaffel og festdrakt som påvirker nasjonalfølelsen, men også hvordan vi lever, og dermed naturligvis hva vi lever i. Denne bloggen tar for seg det du trenger å vite om det nordiske hjem, hvilke fordeler dette har og hvordan også du kan begynne på ditt nordiske design.

Hva er nordiske hjem?

Nordiske hjem benytter seg av interiør, farger og inspireres av det vi kaller nordisk design. Dette er en interiørkode som er tilpasset hjem blant annet her i Norge. Den er preget av treverk fra naturen, simpelhet og dus.

Treverket skaper sammenheng med naturen ute og innsidene av ditt eget hjem. Simpelhet gjør designet mindre komplekst og voldsomt, slik at man oppnår en følelse av harmoni. Dus gir gode og deilige farger. Disse fargene er bare mer forsiktige enn andre farger for å skape en naturlig atmosfære uten kunstighet. Fargene er alt fra de lyse i form av hvit, beige og grønn, til de mørkere brune, blå og sort. Dette er med på å gi de nordiske hjem kontraster som skaper tydelighet og utstråler selvsikkerhet, slik som oss nordmenn selv.

Fordeler 

Fordelene med å innrede et nordisk hjem, er mange. Fordi det nordiske hjemmet er inspirert av det som allerede kjennetegner og er viktig for det nordiske folk, blant annet natur, ro og kontrast, oppnår man en trygg aroma i hjemmet og det vil for veldig mange oppleves som hjemmekoselig. Dus av naturskapt lykke, simpelhet og de gode mørke fargene i kontrast med naturlig lys og renhet i hvitt og beige. Om du er av de som søker ro fra en travel hverdag av stress, er nordisk design perfekt – også for deg som vil ha det hjemmekoselig.

Tørkede Blomster – Lykkeblomster

Naturen kan være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Tørkede blomster, også kalt lykkeblomster, er dermed helt perfekte innen nordisk design. De tørkede blomstene er duse, enkle og mer bærekraftige. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. De kan plasseres i vase, henges på vegg, utgir noe lukt og er svært enkle å vedlikeholde, til fordel for din ro. For det er ikke slik at alle nordiske hjem skal være like, tvert imot kan man enkelt lage sitt helt personlige nordiske hjem som de tørkede blomstene kan være med på, samt å bidra med lykke.

Skap ditt nordiske hjem

For å få et nordisk hjem er det flere måter du kan gå frem på:

  1. Søke på nettet for inspirasjon

For eksempel Stavern Blomstermakeri eller butikker som Illums. 

  1. Få hjelp av “proffe”

Ved å besøke en butikk som Stavern blomstermakeri eller Tone Jensen Design kan du enkelt få hjelp til å skape ditt nordiske hjem.

  1. DIY

Eller, om du er en sjel som brenner for interiør og en ny hobby, kan du ved å bruke disse metodene til grunne, lage det helt på egen hånd.

Tørket lin og vase fra wikholm

Dette sier butikkene

I Stavern og Larvik finner vi flere butikker som jobber for å skape nordiske hjem, under finner du en liten og enkel oversikt med noen av dem.

Tone Jensen Design, Larvik

“Redesign og interiør. Skape noe unikt, sjelfullt, poetisk, sanselig og ikke minst bærekraftig ved bruk av ekte håndverk er hva jeg strekker meg etter i mitt arbeid og produkter.

Stavern blomstermakeri, Stavern

“Her er jeg så heldig å få utfolde min kreativitet både med blomster og interiør. I blomstermakeriet deler jeg gjerne av min kunnskap og lidenskap for blomster med dere. Fornyelse og påfyll av inspirasjon er viktig i min kreative hverdag. Målet er at jeg kan dele dette med deg som kunde!

Stavern Blomstermakeri har mange blomster og interiørgjenstander som er med på å gi det lille ekstra til, eller starten på ditt nordiske hjem.

Om du selv ønsker å prøve å skape ditt eget nordiske hjem, anbefaler vi deg å starte med de mer enkle gjenstandene, og her kan tørkede blomster være den perfekte prøvekanin. Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂