Kategorier
Blomstrende planter

Hyssopus plant – Isopusplante

Den er blå lilla, prangende, duftende og en urteaktig plante som er flerårig. Denne tiltrekker sommerfugler, og blomstrer gjerne fra juni til september. Den foretrekker full sol til delvis skygge og foretrekker jorda tørr til middels.

Noen raske fakta

Hyssopus (isop) er en slekt av urteaktige eller semi-woody planter i familien Lamiaceae. Disse kommer fra det østlige Middelhavet og til det sentrale Asia så langt øst som Mongolia. De er aromatiske, med forgrenede stengler opp til 60 cm lange dekket med små hår. Bladene er smale avlange, og 2 til 5 cm lange. De små blå blomstene vokser på den øvre delen av grensen, og blomstrer om sommeren.Den kalles ofte isop, med det vitenskapelige navnet Hyssopus officinalis. 

Staude plante

Hyssopus blir typisk introdusert som en pynteplante, medisinplante eller en kulinarisk urt. Den er enkel å dyrke i middels til fruktig jord, godt drenert drenert jordsmonn i full sol til delvis skygge. Verdsetter generelt litt ettermiddagsskygge i varme sommerklima. Trives med regelmessig vanning, men etablerte planter har grei tørke toleranse. Planten fungerer godt i dårlig jord, inkludert tørre, sandholdige, men foretrekker generelt godt drenerende og fruktbar jord. Kan dyrkes fra frø sådd tidlig på våren. Planten er flerårig i varmt vinterklima.