Kategorier
Blogg

Vannplanter inne

Trend i dag, vannplanter inne

I denne vitenskapelige epoken endrer folk også på sin egen oppførsel. På samme måte som planter tilpasser seg deres miljø, tilpasser også folk seg i henhold til de moderne trendene. Verden endres og tilpasses for hver dag som går, og på samme måte trenger vi å forandre på nærmere alt og bør tilpasse oss selv i henhold til den teknologiske verden. Tidligere var det vanlig å plante de fleste vekster i jord. På denne tiden arbeidet menneskene hardt både dag og natt. Men tidene har forandret seg og den teknologiske verden har åpnet for flere muligheter, og planter vokser nå også i vann, og vi kan som følge av dette dyrke vannplanter inne.

plant-3499609_960_720.jpg

Hva er hydrofytter og makrofytter?

Vannplanter er også kjent som hydrofytter eller makrofytter. Dette er planter som finnes inne i, nedsenket og på overflaten av vannet. Vannet kan da være ferskt eller havvann. Vannplanter vokser kun i vann eller i fuktig jord. De er kjent som makrofytter eller halofytter gjennom deres naturlige habitat.

Eksempler på noen vannplanter inne er

  • Jasmine
  • Victoria
  • Ipomoea batatas
  • Lotus blomst
  • Spider Plant
  • Begonia
  • Hedera helix
  • Ficus lyrata
  • Coleus

Sammenligning av halofytter og makrofytter

Halofytter de vannplantene som vokser i vannet og finnes på områder som ligger i nærheten av vannet eller fuktige steder, enten helt nedsenket i vannet (hele planten under vann), noe nedsenket i vannet (halve planten befinner seg i eller ute av vannet) eller flytende på vannoverflaten (frittflytende). Eksempler på dette er vannplanten Spartina alterniflora (gresstrå).

Spartina_alterniflora (1).jpg

Makrofytter er de vannplantene som vokser inn mot vannet og finnes i områder nær vannet eller på fuktige steder enten halvt eller delvis nedsenket i vannet. Eksempler på disse vannplantene Vannlilje.

2972048543_6dea564328_b.jpg

Hagearbeid med vannplante i dag

Vannplanter inne er den mest fantastiske trenden nå i dag. Trenden er svært vakker og populær. Hengende vannplanter inne er både helt nydelig å se på, og gir samtidig en friskhetsfølelse for øynene våre. Vannplanter inne er en milepæl innen husdekor, og deres utseende er virkelig en skjønnhet av en annen verden.

Capture.PNG

Her er hagearbeid med vannplanter er den aller mest avanserte teknologien innen planteverden. Det er mange fordeler med hagearbeid med vannplanter og dette arbeidet har en svært viktig rolle i livene våre. Det bør vekkes oppmerksomhet blant mennesker som driver med, eller ønsker å drive med, hagearbeid med vannplanter da enkelte ting må vurderes i forveien av dette. Det første en må ta inn til vurdering er økonomien i det. Videre skal planten dyrkes, og dette kan gjøres i både plastikkbeholdere, glass, eller hva som helst som kan holde på vann. De hengende vannplantene er spesielt vakre i husene våre. Disse kan for eksempel henges i harmoniske glass eller lignende. Vannplantene er ulike, og fine på hver sin måte. Noen har duft, noen har oksygen – og du kan velge akkurat det som passer deg best.

92f9882a902cc05ae13a52e553b21846.jpg

Fordeler med vannplanter inne

Det er mange land i dag som har sine mest populære trender relatert til vannplanter inne. Dette er på grunn av deres mange fordeler. Deres grønne utseende kan vi for eksempel si nærmest er et annet navn på forfriskning. Når du er stresset og lei av din alminnelige kontorrutine, viser studier til at at den grønne fargen kan bidra til å lette på stresset og gi deg en behagelig rohetsfølelse som hjelper deg til å glemme stresset. Derfor spiller planter en spesielt viktig og avgjørende rolle i livene våre. Vannplanter inne er en kilde til miljørensing og øker samtidig luftfuktigheten, i tillegg til å bytte ut gasser og redusere karbondioksidnivået i luften. Noen vannplanter inne brukes også innen medisin, og noen er brukt som mat i hverdagen i mange land. Eksempler på dette er villris (Zizania), vann-nøtt (Trapa natans), indisk lotus/lotusrot (Nelumbo nucifera), vannspinat (Ipomoeaaquatica) og brønnkrasse (Rorippa nasturtium-aquaticum).

Vannplanten lilje

Det mest vanlige og beste eksempelet på vannplanter inne er vannlilje. Det vitenskapelige navnet på denne vannplanten er Nymphaeaceae. Dette er den vakreste og mest attraktive av blomstene. De er vannplanter som vokser i vann eller myrområder. Vannlilje er det fantastiske dékoret for skjønnheten i rommet, eller på kontoret på jobben. Vannplanten er også en svært delikat blomst. De er vakre, og er til og med i enkelte land en nasjonalblomst, for eksempel i Bangladesh, og på Sri Lanka er det den blå vannliljen som er nasjonalblomsten.

Men hvordan vokser en vannlilje egentlig inne i husene våre? Dette er absolutt mulig, men det er viktig å passe på noen ting først. Moderat temperatur er helt nødvendig. I tillegg må du ha ferskvann, som kan skaffes i dammer eller gjennom en beholder utendørs. Vannlilje er en nydelig blomst svært mange ønsker å dyrke i sitt eget hjem, men det er viktig å overholde punktene ovenfor for å lykkes med dagens trender.

pexels-photo-127055.jpeg

Hvordan unngå algevekst på vannplantens beholder, potter og flasker?

Som vi vet, er fuktige områder et sted alger kan vokse og lett redusere plantens optimale skjønnhet og vekst. For å unngå dette kan vi benytte oss av beholdere med mørke farger, og benytte oss av spesielle kjemikalier og gjødsel som motvirker algevekst.

Trenden med vannplanter inne er i dag blitt så populær at det ikke ville vært forunderlig om disse plantene om få år er å finne i alle hus.

Hvordan kjøpe blomster på nett?

I nettbutikken vår kan du bestille et bredt utvalg av blomster, tørkede blomster og interiør. Sjekk ut ByWink.no i dag. Vi sender til hele landet.

Stavern Blomstermakeri

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂