Kategorier
Blomstrende planter

Papaver Plante

Papaver blir også kalt valmueplante

De fine blomstene til Papaver gjør den til en favoritt for hyttehagen din eller hjemme. Valmuen er en iøynefallende plante som med sitt hårete, blå-grønne løvverk gir fine klynger som raskt bryter ut i blomst midt på sommeren.

Blomstene er ganske ekstravagante med store kuleformede kapsler med kronblader, i et rikt utvalg av farger som rød, rosa, lilla og hvit. Individuelle blomster varer ikke lenge, men det kommer stadig nye, og hver blomst produserer et stort frø hode, en frøbærer, som er helt nydelig i seg selv.

Fakta og navn

Vanlig navn: Opiumsvalmue, valmuefrø, Valmue, Keshi

Vitenskapelig navn: Papaver somniferum

Familie: Papaveraceae, valmuefamilie

Plantetype: blomstrende plante

Blomsterfarge: Papaver Somniferum kan ha blomster i forskjellige nyanser av rødt, rosa, lilla og hvitt, ensfarget eller tofarget.

Bruk: Opium brukes i stor grad til fremstilling av morfin, laudenin, kodein, papaverin og mange andre alkaloider.

Arter: P. somniferum

Tiltrekker seg: bier, andre pollinerende insekter

Tilhører: planterike

Opprinnelse: innfødt i Tyrkia.

Blomstringstid: Blomstrer fra tidlig vår til midten av sommeren.

Jordtype: Godt drenert / lett, tørr, leire

Sol: Full sol, delvis skygge

Vanning: For flerårige orientalske valmuer, vann godt det første året, spesielt når været er tørt. I de påfølgende årene kan det være nødvendig med vanning i lengre tørre perioder for å holde plantene voksende og fine.

Luking rundt plantene sent på våren vil bidra til å bevare jordfuktighet og holde nede ugress.

Gjødsling: Etter blomstring, kutt ned blomstringsstenglene og fjern alt gammelt eller skadet løvverk for å holde plantene flotte og ryddige.

Papaver er en opiumsvalmue

Morfin, kodein, opium og heroin kommer alle fra den melkeaktige latexen som finnes i den umodne frøkapselen. Opium er den lufttørkende melke-avgivelsen som oppnås fra utskårne umodne frukter. Opiumsvalmue (Papaver somniferum) er en plante i valmuefamilien. Som navnet tilsier blir den brukt til produksjon av opium, og inneholder alkaloider som morfin, kodein og papaverin. Morfin er en av de vanligste smertestillende stoffene til medisinsk bruk, og planten har vært brukt langt tilbake i tid.

Hvilken familie tilhører Papaver?

Papaver tilhører Valmuefamilien, som er en plantefamilie i ordenen “Ranunculales”. Den omfatter over 200 arter fordelt på ca 23 planteslekter. Slekten Papaver er den mest utbredte med over 100 arter. De fleste arter i familien dyrkes som hageblomster.

Hvor kan jeg kjøpe tørket Papaver?

I nettbutikken vår, ByWink.no, har vi tørket papaver fra Tørkede Blomster AS. Klikk her for å se utvalget vårt. Vi sender til hele landet.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende planter og blomster til hus, hjem og hage, er du som meg å elsker blomster, sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer! Og blir du fristet til å kjøpe med deg en blomst hjem kan du bestille på bywink.no. Sjekk gjerne ut siden vår på facebook og på instagram.

Velkommen til en spennende blomsterverden. Bloggen blir stadig oppdatert med fine nyheter!