Kategorier
Busker og trær

Nektarintre (Prunus Persica Nucipersica)

Nektarintre – Et løvtre som bærer frukten nektarin

Et nektarintre er et løvtre, det bærer en spiselig, saftig frukt som vi kjenner som nektarin. Nektariner er fruktig, søte og glatte, i motsetning til fersken som er ru og “hårete” i skallet. Nektarintreet tilhører samme familie som ferskentreet. Det er et fantastisk frukttre, som krever litt stell før høsting, men det er verdt det når man får smake på de nydelige, saftige nektarinene!

Hva er en nektarin?

Nektarin er en videreforedlet ferskensort. I motsetning til vanlig fersken, har nektarinen et glatt skall, noe som ofte har ført til at det har vært en feilaktig oppfatning av at nektarin er en krysning mellom fersken og plomme.

Nektarinene lages av de rosa blomstene om våren

‘Nucipersica’ er et dverg-frukttre som lager en rødhudet nektarinfrukt av rosa blomster på våren. Dette treet dyrkes normalt i et bestemt område av hagen av hensyn til vekstmuligheter. Det bør dyrkes i fullt sollys. Treet gjør det best under normale til gjennomgående fuktige forhold, men vil ikke tåle å bli stående i vann.

Vil et nektarintre klare seg i et bymiljø?

Det er et tre som klarer seg fint i bymiljøer, og er tolerant mot forurensning og vil ikke ta skade av det. Men bør derimot bli plantet på et lunt sted, med god plass rundt seg til å vokse og gro. Da vil du få mange, gode, saftige frukter som belønning!

Fakta om nektarintre

Vanlig navn: Nektarin eller fersken

Vitenskapelig navn: Prunus Persica

Familie: rosaceae

Bestilling: rosales

Rike: plantae

Opprinnelse: Ferskenen er hjemmehørende i Kina, hvor prøver viser at den ble dyrket for mer enn 3000 år siden.

Lys: Full sol

Jord: vanlig, godt drenert jord, sand. Treet trenger god drenering, og liker seg best på sørsiden.

Temperatur: godt og varmt

Vanning: Med mindre trærne vokser i et område der vanning vanligvis er nødvendig for vekst (ørkenområder, tørkeutsatte områder), trenger du sannsynligvis ikke å vanne treet mer enn det regnet gir naturlig, etter det første vekståret.

Gjødsling: treet klarer seg best når det dyrkes i full sol og fruktbar, godt drenert jord. For at jorden skal nå fruktbarhetsnivået som er tilstrekkelig for å dyrke sunne, saftige fersken eller nektariner, må det tilsettes jødsel til riktig tid.

Dyrk dine egne nektariner i hagen

Dyrk dine egne nektariner, uavhengig av størrelsen på hagen din, med dette vakre treet.

  • Nektarintreet er perfekt for store terrasser eller i den åpne hagen, det er lett å dyrke, trenger ikke beskjæring og vil bare bli 1,5 – til 2 meter høy.
  • Ha det på en lys solskinnsplass for de beste resultatene, og hold det godt vannet i vekstsesongen. Spesielt viktig det første vekståret for å få et kompakt tre og masser av deilig saftig frukt.
  • Det vil komme en vakker, selvfruktbar, rosa blomst om våren før fruktene blir produsert.
Nektariner på et nektarintre

Vil du sende blomster i Stavern eller Larvik?

Vi leverer flotte buketter og dekorasjoner på døren hver dag i Stavern, Larvik og Brunlanes. Klikk deg inn på vår blomsterbestilling for å enkelt bestille og betale med Vipps. Du kan også ringe oss på 41483820, eller komme innom butikken vår i Stavern sentrum.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende planter og blomster, til hus, hjem og hage, er du som meg å elsker blomster. Sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer!

Sjekk gjerne ut siden vår på facebook og instagram.

Velkommen til en spennende blomsterverden. Bloggen blir stadig oppdatert med fine nyheter!