Kategorier
Sukkulenter

Rosularia Platyphylla

Rosularia Platyphylla er en rosett som danner sukkulenter som er relatert til Kalanchoe og Jadeplante.

Kalanchoe-planter menes med tykkbladete sukkulenter som ofte ses i blomsterbutikker eller hagesentre. De fleste ender opp som potteplanter, men områder som kan etterligne hjemlandet kan ha suksess med å dyrke dem utendørs.

En liten ekstra bonusfakta: mange liker å ha en Jadeplante i hjemmet sitt eller på kontoret, dette er fordi de skal bringe lykke!

Rosularia Platyphylla er en såkalt “høner og kyllinger” plante

Rosularia vokser i små rosetter med grønt saftig løvverk, som “hens and chicks” eller “høner og kyllinger” planter. De blir kalt dette på grunn av rosett-formen og evnen til planten å produsere mange babyer. Et steinete, tørt og næringsrikt sted er et godt sted for “høner og kyllinger” som vokser.

Rosularia sine blomster er dekket av små hår

Rosularia har ofte røde, rosa, hvite, lilla eller gule blomster som kan være dekket av små hår, kalt cilia. Når de er tilstede, hjelper disse små hårene planter med å fange vann og næringsstoffer og transportere dem til rotsonen. Rosularia-blomster er små, rørformede eller traktformede, de vokser på toppen av høye stilker, som igjen vokser opp fra midten av rosetten.

Litt fakta om Rosularia Platyphylla

Vanlig navn: rosularia eller tyrkisk stonecrop

Vitenskapelig navn: Rosularia Platyphylla

Blomsterfarge: hvit, gul, rosa eller lilla

Familie: crassulaceae

Underfamilie: Sedoideae

Plantetype: saftig

Bestilling: saxifragales

Kingdom: planter

Blomstringstid: juni til august

Sol: Full sol til delvis skygge

Opprinnelse: Rosularia er kuldetolerante sukkulenter som finnes naturlig i fjellene og i åsene i Tyrkia, Kypros, Nord-Afrika og Asia.

Lys:

Mye sol fungerer i miljøer som ikke er for varme, men delvis skygge er best. Når de vokser i varme omgivelser, bør disse plantene ikke plasseres i full sol, da vil planten bli brent av solen og dø.

Temperatur:

Rosularia tåler kulde. Denne planten tåler igrunn det meste.

Vanning:

Rosularia skal vannes når jorden er ganske tørr. La jorden tørke ut før du vanner, og vær forsiktig så du ikke får vann på bladene. Om vinteren trenger plantene mindre vann, da redusert temperatur og fuktighet vil føre til dvalemodus. Hvis du er usikker på når du skal vanne planten, kan du observere de nederste bladene for tegn på tørking og vanne da.

Jord: Rosularia takler dårlige jordforhold, så lenge det er god drenering.

Gjødsel:

Gjødsel kan blandes med kaktus blanding i vekstsesongen. I vinterperioden trenger den ikke gjødsel.

Rosularia Platyphylla er en populær sukkulent

Rosularia platyphylla er en av de mest populære sukkulenter gjennom tidene, og med god grunn!

Det er en hardfør bunndekkende plante som tåler både tørke og frost.

Disse vårgrønne rosettene holder seg små og myke og har en tendens til å danne hauger når de formerer seg.

Prøv å bruke dem til

  • levegger
  • mellom steiner
  • lag “tepper”
  • eller på grønne tak

Så får du et hav av små, hvite blomster midt på sommeren.

Rosularia Platyphylla trenger god drenering

Rosularia er lette, elastiske planter som trives utendørs med delvis til full sol og god drenering. Når du planter disse bland 50% grov sand, pimpstein eller perlit i jorden for å forhindre råte. Normal vanning vil hjelpe unge planter med å etablere røtter og spre seg raskt, mens modne Rosularia planter tåler flere måneder med tørke.

De stammer fra de høye fjellene i Himalaya og Tyrkia, så hvis du kan etterligne disse forholdene, vil Rosularia være lykkelig 🙂

Rosularia Platyphylla

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende planter og blomster til hus, hjem og hage, er du som meg å elsker blomster, sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer!

Les om alle våre forskjellige sukkulenter!

Vil du bestille blomster med levering?

Stavern Blomstermakeri leverer friske blomster på døren hver dag i Stavern, Brunlanes og Larvik. Klikk her for å bestille i nettbutikken. Du kan også ringe oss på 414 83 820, eller komme innom butikken vår.

Sjekk gjerne ut siden vår på facebook og instagram. Velkommen til en spennende blomsterverden. Bloggen blir stadig oppdatert med fine nyheter!