Kategorier
Blomstrende planter

Petunia

Petunia-planten er en av de vakreste blomstrende plantene om sommeren, de lyser opp enhver potte eller hengekurv. Den kommer i de fleste farger bortsett fra oransje. Den blomstrer i skjønne farger, og vokser raskt til en høyde fra 25 cm til ca 40 cm. Bladene og stilkene er klebrig å ta på.

Noen fakta om Petunia blomsten

Vanlig navn: Petunia

Botanisk navn: Petunia hybrida

Familie: Solanaceae, potetfamilie

Plantetype: Urteaktig flerårig

Blomsterfarge: Rosa, lilla, gul

Slekt: petunia

Jordtype: godt drenert, leire eller sand

Temperatur: Petunia trenger varmere temperaturer for å spire.

Underfamilie: petunioideae

Blomstringstid: Mai til frost

Blomstens farger: Alle farger

Sol: Full sol til delvis skygge

Vann: Medium

Bestilling: Solanales

Vedlikehold: Lavt

Foreslått bruk: Årlig

Blomst: Prangende, duftende

Tiltrekker seg: fugler, kolibrier, sommerfugler

Tåler: Hjort

Rike: plantae

Opprinnelse: Er hjemmehørende i Sør-Amerika

Jord: Liker fruktbar jord med minst tjuefem prosent organisk materiale, som torvmos, eldre gjødsel eller godt råtnet kompost. Pottejorden må være lett, spesielt i hengende kurver. Hvis pottejorden er for tett forblir petunia-røttene våte og har en tendens til å råtne bort.

Gjødsling: Trenger ukentlig gjødsling.

Vanning: Pleie av petunia vil si ukentlig vanning og så mye sollys som mulig for å fremme mange blomster.

Populær ettårig plante

Petunia er en selvskreven blomst i blomsterkassa på verandaen, og er en skikkelig fargeklatt i ampelen på veggen.

Hvordan vanne Petunia?

Bruk vanlig blomsterjord, med god dreneringsevne, for våt jord fører til at den drukner og råtner. Men hold jorden fuktig, blir den for tørr vil den lett bli angrepet av bladlus.

Hvordan plassere Petunia?

Trenger sol for å vokse seg store og fine, sett de et sted med mange soltimer, skyggefulle plasser er ikke egnet for denne typen. Gjerne også i ly for vær og vind, da petuniaer er sårbare for kraftig regn og vind.

En allsidig plante

Petunia er en allsidig og takknemlig plante, den kan plantes hvor som helst, den trives så lenge den blir stelt med på riktig måte. Du kan plante den alene eller i grupper, uansett gir den en fargesprakende og sommerlig stemning.

Petuniaen er en blomstrende og velduftende plante, og er lett å kjenne igjen med sine traktformede blomster, de finnes i mange forskjellige farger og mønstre, og du vil nok ikke klare å finne to like petuniaer. Bladene er eggformede med en vakker grønnfarge, bladene er lodne og klebrig å ta på.

Betydningen av navnet Petunia

Navnet petunia kommer fra det portugisiske ordet “petun”, som betyr tobakk. Dette fordi bladene ligner på bladene til tobakksplanten.

Den har en aromatisk og krydderaktig duft.

Planten stammer opprinnelig fra tropiske strøk i Amerika.

Hvordan kan jeg bestille blosmterlevering i Stavern?

Vil du sende en blomsterbukett eller dekorasjon, kan du gå inn på vår blomsterbestilling. Vi leverer friske blomster i Stavern, Brunlanes og Larvik hver dag. Vi har også en nettbutikk som leverer til hele landet.

Stavern Blomstermakeri

Stavern Blomstermakeri er en butikk i Stavern som tar inn mange spennende blomster og planter til hus, hjem og hage. Er du som meg og elsker blomster sjekk ut bloggen vår for å lese og lære mer om alt det fine som finnes der ute. Ta gjerne en titt på siden våres på Facebook og Instagram.

Velkommen til en spennende verden! Vi oppdaterer stadig bloggen med nye blomstrende nyheter!