Kategorier
Blogg

Valentines

Valentinsdag: Litt historie

Valentinsdagen er en dag for kjærlighet og takknemlighet, feiret over hele verden 14. februar. Den har sine røtter i den romerske høytiden Lupercalia, som ble feiret i midten av februar og ble viet til fruktbarhetsguden. Senere ble det assosiert med St. Valentine, en kristen martyr som ble henrettet for å ha utført bryllup for soldater som var forbudt å gifte seg.

Som blomsterhandler er Valentinsdagen en av våre travleste tider på året! Vi vet at mange mennesker leter etter den perfekte buketten å gi sine kjære på denne spesielle dagen. Her er noen populære blomster som du kan bruke til å lage din egen romantiske gave:

* Roser: Det klassiske symbolet på kjærlighet og romantikk, roser kommer i en rekke farger og størrelser som passer til enhver anledning. Røde roser er spesielt populære på Valentinsdagen da de representerer lidenskapelig kjærlighet og beundring.

* Tulipaner: Disse muntre blomstene kommer i mange forskjellige farger og er et utmerket valg for alle som leter etter noe annet enn roser. De har også lang vaselevetid, slik at mottakeren kan ha glede av dem lenger!

* Liljer: Disse duftende blomstene er assosiert med renhet og uskyld, noe som gjør dem til et ideelt valg for de som feirer sin første Valentinsdag sammen eller fornyer forpliktelsen etter år sammen.

* Nelliker: Disse hardføre blomstene kommer i mange forskjellige farger og varianter og er et utmerket valg hvis du leter etter noe rimeligere enn roser eller liljer. De varer også lenger enn andre blomster, slik at mottakeren kan nyte dem selv etter at høytiden er over!

Uansett hva slags blomst du velger, vet vi at din kjære vil sette pris på din omtenksomme gest på denne spesielle dagen! Så hvorfor ikke vise dem hvor mye du bryr deg ved å sende dem en vakker bukett denne valentinsdagen?

Ønsker du å bestille en bukett i dag, så kan du gjøre det her: TRYKK HER.

En kjærlighetshistorie

❤️ Det var Valentinsdag og byen sprudlet av kjærlighet. Overalt hvor du så var det romantiske middager, par som gikk hånd i hånd og vakre blomsterbuketter.

John og Mary hadde vært sammen i to år, men denne Valentinsdagen var spesiell. Hun hadde bedt ham komme bort til huset hennes, hvor hun ventet spent med en blomst i hånden. Da John kom på dørstokken hennes, så han at hun hadde laget en fantastisk middag og satt opp en romantisk atmosfære med stearinlys og roser overalt.

John kunne se kjærligheten i Marys øyne da hun ga ham blomsten – en rosa rose – og ønsket ham velkommen inn. Mens de snakket om fremtidsdrømmene sine og nøt middagen med levende lys, følte John en dyp forbindelse med Mary som han aldri hadde følt før. Han visste at han ville tilbringe resten av livet med henne.

Han kremtet nervøst, tok Marys hånd i sin egen og sa «Jeg har aldri vært mer sikker på noe i livet mitt: Jeg elsker deg, Mary.» Tårene fylte Marys øyne da John var ferdig med å snakke, og så bøyde han seg fremover for å kysse henne ømt på leppene.

Fra det øyeblikket av var de uatskillelige! De feiret Valentinsdagen hvert år ved å fornye forpliktelsen til hverandre gjennom lidenskapelige kyss, lidenskapelige omfavnelser og inderlige kjærlighets gaver. ❤️

4 Unike måter å uttrykke kjærlighet på på Valentinsdagen

  • Valentinsdag handler om å uttrykke kjærlighet og takknemlighet for din betydelige andre. Mens det å sende blomster, skrive kjærlighetsbrev og gi omtenksomme gaver er tradisjonelle måter å uttrykke følelsene dine på, er det noen unike tilnærminger for å vise din hengivenhet på denne spesielle dagen.
  • En flott måte å uttrykke kjærligheten din på er gjennom kunst! Hvorfor ikke vurdere å male et portrett av din spesielle person eller lage et unikt stykke sammen? Du kan også utfordre deg selv ved å lage en skulptur av materialer dere begge synes er interessante. Hvilken bedre måte å vise dem hvor mye du bryr deg enn å lage noe meningsfullt som vil vare evig?
  • For de musikalsk tilbøyelige parene der ute, hvorfor ikke skrive en sang sammen? Selv om ingen av dere har skrevet noen tekster eller musikk ennå, er dette en mulighet for samarbeid og litt god gammeldags moro! Sett penn på papir og kom opp med en enkel melodi; det er utrolig hva to forelskede hjerter kan skape når de tenker på det.
  • ❤️Min favoritt❤️ Hvis du ser etter noe mer interaktivt og personlig, kan du prøve å spille inn historier fra hverandres barndom, din første date sammen eller et hvilket som helst øyeblikk som skiller seg ut fra resten. Denne aktiviteten vil bringe tilbake gode minner, samt gi innsikt i opplevelser som formet hvem dere begge er i dag. Ikke bare gir dette en underholdende time eller to (avhengig av hvor lenge historiene varer!), men du kan alltid oppbevare disse opptakene trygt i ditt eget personlige digitale bibliotek som minner om reisen din sammen.

Til syvende og sist uttrykker alle sin kjærlighet forskjellig, men uansett hvilken metode du velger – stor eller liten – ikke glem viktigheten av å tilbringe kvalitetstid med hverandre. Din tilstedeværelse alene kan være nok til å si «Jeg elsker deg» på Valentinsdagen, så ta deg tid til å planlegge noe spesielt med ham/henne i år!

Valentinsdag: Kreative ideer hjemme

Valentinsdagen er den spesielle tiden på året da par kan vise hverandre ekstra kjærlighet og hengivenhet. For de som ønsker å holde det intimt og feire dagen hjemme, er det mange kreative ideer for en romantisk middag.

Nøkkelen er å sette stemningen og sørge for at alt ser og føles koselig, innbydende og spesielt ut. Enten du har en kveld eller flere netter å tilbringe sammen, her er noen ideer for å lage en romantisk Valentinsdag hjemme.

  • Planlegg først menyen. Et klassisk middagsalternativ er biff og poteter. For en ekstra touch av romantikk, kan du gå all inn og lage din egen surf-and-turf med hummer eller annen sjømat. Uansett hva du velger å tilberede, husk å inkludere partnerens favorittrett også!
  • For å heve måltidet enda mer, skap en romantisk atmosfære med stearinlys og blomsterblader på bordet. Du kan også sette opp en fotoboks med rekvisitter som fjærboa eller solbriller for å ta morsomme bilder sammen hele kvelden.
  • Etter at middagen er over, kan du kose deg på sofaen med litt snacks i hånden for litt kvalitetstid på TV eller filmvisning komplett med komfortable tepper og puter. Ikke glem dessert heller! Vurder å lage personlige søte godbiter som brownies dekorert med røde glasurhjerter eller cupcakes toppet med kremete frosting-snurrer som smaker like godt som de ser ut.
  • For andre aktiviteter enn å kose seg med deilig mat sammen, prøv innendørs camping under en rekke fargerike lykter hengt over stueveggen eller spill brettspill sammen mens du nipper til varm kakao ved levende lys foran peisen. Hvis det er nok tid på kvelden, hvorfor ikke prøve noe nytt som å bake småkaker sammen? Eller kanskje en kortspillturnering for å se hvem som blir kronet til konge/hjertedronning? Mulighetene er endeløse!

Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre denne valentinsdagen hjemme, ikke glem hvor mye partneren din betyr for deg – gi dem beskjed gjennom lekne gaver som bamser med I Love You-logo eller håndskrevne kort som uttrykker din kjærlighet til dem uten ord. Tross alt, ingenting sier «Jeg elsker deg» bedre enn å dele kvalitets øyeblikk tilbrakt med å kose seg på sofaen og spise sjokoladekjeks laget fersk fra bunnen av!

Lag den perfekte Valentinsdag-buketten

Valentinsdag handler ikke bare om store romantiske gester. Det er også en tid for å vise din hengivenhet gjennom små uttrykk for kjærlighet som å gi en bukett blomster. Men hva gjør den perfekte Valentinsdag-buketten?

Hemmeligheten ligger i hvilken type blomsteroppsatser du velger for din spesielle person. For å begynne, vurder hva favorittblomstene deres er og tenk på om det er noen spesielle betydninger bak dem. Roser symboliserer kjærlighet og lidenskap, mens liljer ofte er assosiert med hengivenhet – å velge den riktige kombinasjonen gir gaven en ekstra følelse av sentimentalitet.

Når du velger en bukett, husk symbolikken hver blomst bærer på, eller enda bedre, lag ditt eget blomsterarrangement med blomster som representerer kjærlighet uten å si det høyt! Fra delikate hvite tusenfryd til fargerike tulipaner, velg hver blomst nøye og ordne dem til en kunstnerisk komposisjon.

Bortsett fra blomster, ikke glem å legge til litt grønt også! De gir tekstur til det generelle designet og gir buketten din sin «wow»-faktor når den settes mot et bakteppe av livlige blomster. Ulike blader som eukalyptus skaper en følelse av bevegelse mens blanke hostaer gir mykhet som kontrast mot piggete protea blader.

Når du har fått alle elementene på plass, bruk litt bånd for siste finpuss! Det kan virke skremmende i begynnelsen, men dette er ganske enkelt en del av å pakke sammen den vakre kreasjonen din for presentasjon på Valentinsdagen. Farge spiller også en viktig rolle; velg klassiske nyanser som blush rosa eller til og med dristig med rødt hvis det passer din stil mer!

Uansett hvilken rute du tar (gjør-det-selv eller kjøpt i butikken), følg disse få tipsene, og du vil ikke ha noe problem med å lage den perfekte Valentinsdag-buketten som er verdig å overøse din kjære med mye kjærlighet i år!

Her kan du bestille din Valentines bukett hvis du ikke ønsker å lage den selv❤️

TRYKK HER❤️