Kategorier
Blogg

Muscari, et tidlig vårtegn.

Her er noen morsomme fakta om Muscari:

Navnet «Muscari» kommer fra det greske ordet «muskos», som betyr «musk», med henvisning til plantens duftende duft.

Muscari er også kjent som druehyasinter, på grunn av formen på blomstene deres som ligner drueklaser.

Muscari er hjemmehørende i Europa, Asia og Nord-Afrika. Noen arter er også hjemmehørende i Nord-Amerika.

Muscari-blomster brukes ofte i snittblomster, da de er hardføre, langvarige og kan tørkes for evige arrangementer.

Noen arter av Muscari brukes som naturaliserende planter, noe som betyr at de kan komme tilbake år etter år hvis de blir stående uforstyrret, og gir en fargerik vårvisning.

Noen arter av Muscari som Muscari latifolium, også kjent som «Føtter-Under-bordet», såkalte fordi de vil vokse og blomstre i skyggen under trær, bord og benker.

Noen få arter av Muscari er giftige, inneholder giftige alkaloider og ikke egnet for konsum, men de er ikke skadelige når de dyrkes i hagesenger, og kan være trygge for barn og kjæledyr.

De er også en stor kilde til nektar for pollinatorer, tiltrekker honningbier og humler til hagen.

Her er ti forskjellige vanlige navn for blomsterslekten Muscari:

Druehyasint

Blåklokker

Babys pust

Fjærhyasint

Blå pigger

Blå raser

Blå stjerner

Blåklase druehyasint

Blå flasker

Blå Moschatel

Muscari er vanligvis blå eller har lilla nyanser.

Blomstene til slekten Muscari, ofte kjent som druehyasinter, er vanligvis blå eller har lilla nyanser. Noen arter og kultivarer har imidlertid blomster i andre farger, for eksempel hvit, rosa og tofarget.

For eksempel

M. armeniacum , kjent som «den armenske druehyasint» har blomster i nyanser av blått og hvitt,

M. comosum ‘Plumosum’ har blomster med fjæraktige lilla pigger,

M. latifolium har blomster med rosa-lilla nyanser,

Men generelt sett har de mest kjente og kultiverte muscariene nyanser av blått eller lilla, det er en grunn til at de også er kjent som blåklokker og blåpigger.

Sesong, et tidlig vårtegn.

Muscari er en populær vårblomstrende pære. De plantes oftest om høsten og blomstrer deretter om våren, vanligvis i mars eller april avhengig av klima og beliggenhet.

Muscari er enkle å dyrke, noe som gjør dem til et populært valg blant gartnere. De er også populære i snittblomster, siden de har et unikt utseende og langvarige blomster.

Du kan plante løkene til Muscari i steinhager, blandede border eller naturaliserte områder. De lager også flotte naturaliserende planter, noe som betyr at de kan komme tilbake år etter år hvis de blir stående uforstyrret.

Muscari regnes ofte som et vårtegn fordi de vanligvis blomstrer i løpet av denne sesongen. De er blant de tidligste vårblomstrende løkene, som vanligvis dukker opp fra bakken på senvinteren eller tidlig på våren og produserer sine karakteristiske pigger av blå eller lilla blomster.

Mange gartnere planter Muscari om høsten, og så tilbringer løkene vinteren under jorden før de spirer og blomstrer om våren. De knallblå eller lilla blomstene til Muscari er et velkomment syn i hagen etter de lange, mørke vinterdagene, som signaliserer vårens ankomst og varmere vær.

I tillegg gjør Muscaris kompakte størrelse, enkle pleie og hardførhet det til et flott alternativ for naturalisering og steinhager, skog, bunndekke og blandede border. De er også gode følgesvenner for vårblomstrende løker som tulipaner og krokus.

Hvor kan jeg kjøpe planter i Stavern?

Blomsterbutikken i Stavern ligger sentralt mellom Pumpeparken og Circle K. Vi har et stort utvalg av spennende planter og blomster, samt et bredt utvalg av interiør og designartikler. Vi har også en nettbutikk som sender til hele landet: ByWink.no.