Kategorier
Palmer

Fordelene med Arekapalme

Palmen som har mye å by på

Arekapalme tilhører familien Palmeordenen som har omtrent 50 arter. Medlemmene av denne ordenen gir oss mange nyttige produkter som kokosnøtt, olje, voks og fiber, samt at de er flotte å bruke som dekor. De vanligste artene innen Arekapalmeslekten er Fjærgullpalme eller Betapalme.

Fjærgullpalme

Dens vitenskapelige navn er Chrysalidocarpus lutescens. Den kalles også sommerfugl palme eller gul palme. Den har grønne, lange fjærformede og spisse blader og kan ha nærmere hundre per skudd.

Hvordan gro Arekapalme hjemme?

Arekapalme kan gros som en inneplante, med god omsorg. De har behov for sollys for å gro godt og kan holde i opptil ti år. Det første som er viktig å tenke på, dersom du ønsker å gro planten inne, er at direkte sollys kan ødelegge Arekampalmens blader og det vil derfor være lurt å plassere dem et sted med mer indirekte sollys.

Det vil også være nødvendig å vanne planten ofte og opprettholde en fuktig jord. Det vil også være godt for planten å få gjødsel gjennom vår og sommer, men her er det viktig å passe på gjødslets merking, og det vil ofte være lurt å fortynne det før bruk.

Trimming av Areca-anlegget vil også være bra, men bør gjøres nøye og forsiktig. Beholderen til planten skal også være tett nok til å holde den ordentlig når den blir større.

Fordeler med Arekapalme

Det finnes mange fordeler med Arekapalme, og nedenfor finner du noen av dem:

  • Areca palm er svært gode luftrensere. De kan fjerne giftstoffer fra luften om de holdes innendørds. De vanligste innendørsgiftene den fjerner er aceton, toluen og xylen som kommer fra innemøbler, neglelakk, vaskemidler, veggmaling, petroleumsprodukter etc. Disse stoffene har alvorlige helseproblemer hvis de kontinuerlig inhaleres, og Arekapalme vil derfor være en svært god løsning på dette problemet
  • Arekapalme absorberer giftstoffer fra luften og gir dermed frisk luft som bidrar til å hjelpe vårt nervesystem
  • Den øker innendørs skjønnhet, og brukes ofte som dekor
  • Arekapalmenøtter eller betelnøtter, som er frøene til palmen, kan ha mange helsemessige fordeler

Arekapalmenøtter eller betelnøtter

Frøene til Arekapalmen spises i flere regioner om verden, da spesielt i Asia og sør for Stillehavet for deres helsemessige fordeler. De vanligste fordelene med nøtten er de som følger.

  • De kan bidra til lindring av sår hals.
  • De fungerer godt som middel mot smerter i ryggen
  • Nøttene kan brukes til behandling av mark i menneskekroppen
  • De kan være med på behandling av diaré og annet trøbbel med fordøyelsen
  • De stimulerer funksjoner i nervesystemet når du føler deg sliten

Arekapalme blir dermed ansett som en mirakelpalme, med mange helsemessige fordeler, samt dekor i hjemmet og hage.

Vil du kjøpe tørkede blomster på nett?

I nettbutikken vår, bywink.no, fører vi produkter fra Tørkede Blomster AS, som er en av norges største importører av tørkede blomster. Vi har mye forskjellige tørkede palmeblader, pampas, hortensia og mye mer. Vi sender til hele Norge.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂