Kategorier
Blogg

Begravelse blomster

En begravelsesblomst i den vanskelige tiden

I denne bloggen vil fokuset legges på viktigheten rundt å ansette en lokal blomsterhandler til begravelsen og nytten av begravelsesblomster. Et av de mest kjente begravelses-salmene av Mister Lyman Hancock lyder følgende:

“Then forget to grieve for my going
I would not have you sad for a day
But in summer just gather some flowers
And remember the place where I lay”

Det handler om hvordan den bortgåtte “snakker” til de gjenværende om at de må glemme bort sorgen og ikke være triste, men heller når våren igjen kommer, samle noen blomster og huske stedet hvor en hviler.

Begravelsesblomst og blomstenes budskap

Blomster har lenge og bevisst blitt brukt som et symbol på kjærlighet, respekt og sympati. Blomster kan være like viktige under minnestund og begravelse som minnevers og minnedikt. En begravelse uten blomster kan faktisk være vanskelig å forestille seg. Blomstene bringer varme og hengivenhet mot til den avdøde. I eldre tider ble sorgritualer utført ved å plassere blomster rundt den bortgåtte. I nyere tider blir det brukt som en måte å ta farvel til de bortgåtte sjeler på og be for deres evige liv videre.

Begravelsesblomster som en siste gave

Dette er den siste, men ikke minste, måten å gi en gave til en av sine kjære. Blomster er et godt symbol på livets sirkel. Gjennom årene har blomster vært en svært flott og ærbødig måte å symbolisere tap på. De formidler de sympatiske ønsker og håp om en endeløs reise etter døden. De fremkaller trøst i tider med sorg og smerte, og en utrolig hyllest til et levd liv. Blomster er stille en erklæring fra en kjære om at de ikke er borte for alltid, men vil fortsette å være med deg.

Hvorfor velge en lokal blomsterhandler til sorgbinderi og begravelsesblomster

Det kan være vanskelig, og spesielt i perioder med stor sorg og smerte, å skulle velge riktig blomsterhandler til sorgbinderi. Det finnes nemlig mer enn én måte å bestille blomster på. Det er fullt mulig å ta direkte kontakt med blomsterbutikken. Det finnes flere grunner til at en lokal blomsterhandler kan være godt egnet i situasjoner som dette. Lokale blomsterhandlere har lokal kjennskap og alltid ferskere sesongblomster å tilby når de kjøpes i nærheten av eget hjem. I tillegg er sorgbinderi kjøpt av en lokal blomsterhandler anpasset til lokale farger i kirken og kan samkjøre bestillinger fra alle som bestiller.

Rask levering

Døden går ofte fort, og kommer ofte uten forvarsel, og etterlater sorg, tap og tomhet. Å ansette en lokal blomsterhandler kan være svært hjelpsomt, og ha blomstene klare ved døra når du trenger den levert, som kan være svært viktig når det gjelder begravelsesblomster.

Begravelsesblomst floriss, interflora, mestergrønn og Stavern Blomstermakeri

Blomsterbutikk. Det er flere steder man kan få tak i bårebukett. Den kan både bestilles på nett eller i butikk hvor du kan motta hjelp fra ansatte. Bårebukett er en fin måte å gi blomster til etterlatte. Vi vil hjelpe deg å få bårebukett larvik. Annet vi kan hjelpe til med er blomster ved dødsfall, blomster ved begravelse, blomster til etterlatte, blomster ved kondolanse m.m.

Stavern Blomstermakeri leverer begravelses blomster i Helgeroa, Stavern, Brunlanes og Larvik. Vi leverer ukentlig til Berg Kirke, Tanum Kirke, Berg Arbeidskirke, Larvik Kirke, Undersbo Kapell, Stavern Kirke, Fredriksvern Kirke og Østre Halsen Kirke.

Du kan bestille begravelses blomster per telefon 414 83 820 eller ta kontakt her https://stavernblomstermakeri.no/kontakt/

Tillit til den lokale blomsterhandleren

Å bygge tillit til din lokale blomsterhandler kan være mye lettere enn å skulle gjøre det samme mot en digital en. Om du er en stamkunde kan den lokale blomsterhandleren i tillegg lære å kjenne dine favoritt blomster og bukett preferanser, og et forhold bygges.

Det finnes flere ulike begravelsesblomster

Begravelsesblomster kommer i mange ulike typer; kisteblosmter, begravelseskranser, bårebuketter og hjerteformede begravelsesformer for å nevne noen. Les mer om de ulike typene:

Kisteblomster

Vakre kisteblomster kan være en flott hyllest til den avdøde sjel. Når det gjelder kisteblomster er de lengre blomstene ofte det beste valget. Dette gir blomsterhandleren mulighet til å bringe et symmetrisk og spredt utseende over kisten, og kan gi både bredden og høyden av kisten vakker pryd. Ofte brukt er også store planter og balder under kisten og innimellom blomstene for å fremheve blomstene.

Begravelseskranser (kroner)

Begravelseskranser er en mer utsmykket form av begravelsesblomster ofte ringformet. Disse kan også bestå av kvister, frukt eller blader, og den ringformede kransen symboliserer evighet og udødelighet. Med disse bringes ofte en kort fra avsenderen av kransen.

Bårebuketter

En bukett som følge av et dødsfall bringes ofte for å uttrykke sympati i minne om den som er gått bort. Ulike blomster settes sammen for å formidle sorg, som hvite roser som symboliserer uskyld og renhet til sjelen til den avdøde.

Hjerteformede begravelsesblomster

Disse er sammensatte blomster som danner et hjerte, ofte plassert på staffeliet. Hjertet kan ha et åpent sentrum eller være solid dekket av blomster hele veien. Disse arrangeres gjerne av nære venner og familie og representerer kjærlighet og hjertesorg over tapet av en kjær.

Vi hjelper deg med begravelsesblomster

Om du ønsker å ta en prat eller har videre spørsmål om blomster og begravelse, ta kontakt med oss, vårt telefonnummer er 414 83 820. Du kan enten komme innom vår butikk her i Stavern, eller kontakte oss gjennom vårt kontaktskjema.

Hvor leverer vi begravelsesblomster?

Stavern Blomstermakeri leverer begravelsesblomster i Helgeroa, Stavern, Brunlanes og Larvik.

Vi leverer ukentlig til Berg Kirke, Tanum Kirke, Berg Arbeidskirke, Larvik Kirke, Undersbo Kapell, Stavern Kirke, Fredriksvern Kirke og Østre Halsen Kirke.

Vil du lese mer fra Stavern Blomstermakeri?

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett?

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂