Små palmeblader Grønn

Blomster og begravelse

Sorgbinderi og blomster til begravelse

Mange synes det er vanskelig å velge “riktig” blomster ved dødsfall. Du stiller kanskje spørsmål. Hva er vanlig å gi? Hva er nok? Hvilke blomster til begravelse? Vi hos Stavern blomstermakeri jobber for å gjøre den vanskelige tiden litt enklere for deg og de rundt. Med god erfaring og mye kunnskap lager vi håndlagde buketter for å skape et varmt og godt farvel. 

Hvor mye koster en bårebukett?

Bårebuketter finner du i ulike størrelser. En enkel flott bårebukett koster fra ca 350 kr. Dersom du ønsker en bårebukett med sløyfebånd på din bårebukett så ligger prisene fra 750 kr. For oss er det viktig med form og stil på blomstene og det er viktig at det ikke ser rart ut med et sløyfebånd på buketten. Derfor så må det være litt størrelse på buketten for at det skal passe med et bånd. Du kan for eksempel få en bårebukett i høstfarger, og flotte bånd til bårebukett. 

Størrelser på kranser til begravelse

Kransene kan ha ulike størrelser. Noen lager vi selv fra Bjerk eller Kaprifol, men det vanligste til begravelse er kranser med Oasis bunn. Disse kommer i størrelser 30, 40, 50, 60, 70 cm. 

Blomster begravelse skikk og bruk

Nærmeste pårørende bestiller ofte kistedekorasjon og hjerte til kisten. Utover dette så er det vanlig å bestille kranser, hjerteformede blomster, buketter og lignende til en begravelse. 

Båredekorasjon

Dette er en flott og varm avskjedshilsen. Dette er en hilsen som ofte velges av familie, nære venner og andre. Båredekorasjoner kan gis i begravelse, men det finnes også alternativer som bårebuketter for et enklere alternativ. Våre buketter lages av oss i Stavern blomstermakeri for hånd. 

Båredekorasjon hjerte

En vakker hilsen med et tydelig symbol som ofte gis fra nære venner og familie er båredekorasjon hjerte. Spesielt fin å gi fra barn eller barnebarn, hvor den typisk vil bli stående foran kisten på et stativ. Du kan for eksempel få rose hjerte.

Kistedekorasjoner

Kistedekorasjoner kan komme i ulike former, og variere i størrelse, fasong og farger. Disse kommer typisk fra den nærmeste familien. Kistedekorasjon natur, kan velges. Med tydelig inspirasjon av naturen. For eksempel båredekorasjon, krans eller hjerte. 

Hvordan lage krans til begravelse?

Det er flere måter å lage en krans til begravelse på. Våre dyktige arbeidere står klare til å hjelpe deg med det du måtte lure på. En krans settes sammen av de ønskede fargene du velger, for å skape en ærefull avskjedshilsen som også er personlig. For eksempel kan lyse farger skape et flott preg. Om avdøde godt likte roser, kan vi bringe inn disse? Og lage bånd med avsenders navn og en varm hilsen? 

Hvilke blomster til begravelse

Blomstene bestemmes som regel av sesong og fargeønske. For eksempel hvite liljer til begravelse. 

Noen eksempler på blomster som ofte brukes er blant disse:

 • Roser
 • Nelliker
 • Lisianthus
 • Liljer
 • Tulipaner

Grønne planter som er vakre å binde med andre blomster: 

 • Eucalyptus
 • Leather Løv
 • Ruscus
 • Eføy
 • Vintergrønt
 • Kvister 
 • Gåsunger

Bårebukett floriss, interflora, mestergrønn og Stavern Blomstermakeri

Blomsterbutikk. Det er flere steder man kan få tak i bårebukett. Den kan både bestilles på nett eller i butikk hvor du kan motta hjelp fra ansatte. Bårebukett er en fin måte å gi blomster til etterlatte. Vi vil hjelpe deg å få bårebukett larvik. Annet vi kan hjelpe til med er blomster ved dødsfall, blomster ved begravelse, blomster til etterlatte, blomster ved kondolanse m.m.

Stavern Blomstermakeri leverer begravelses blomster i Helgeroa, Stavern, Brunlanes og Larvik. Vi leverer ukentlig til Berg Kirke, Tanum Kirke, Berg Arbeidskirke, Larvik Kirke, Undersbo Kapell, Stavern Kirke, Fredriksvern Kirke og Østre Halsen Kirke.

Du kan bestille begravelses blomster per telefon 414 83 820 eller ta kontakt her https://stavernblomstermakeri.no/kontakt/

Tekst til sløyfebånd, bårekrans tekst

Gavekort til begravelse. Det er vanlig at avsenderens navn på sløyfen ligger til høyre, og sløyfen til venstre kommer gjerne med en hilsen. For deg som er tom for ord, har vi noen gode forslag: 

 • Takk for alt. 
 • En siste hilsen. 
 • Takk for alle gode minner. 
 • Hvil i fred.
 • Kjært er ditt minne.
 • Vi sees igjen.
 • Takk for gode stunder og lyse minner som vi har. 

Sløyfen til Høyre kommer gjerne med navn. Her kommer noen eksempler på hvordan dette kan skrives:

Stefan & Cecilie

med familie

Hilde & Morten 

m/ fam.

Stefan & Cecilie

Cornelius 

Caspian

Vi hjelper deg

Om du ønsker å ta en prat eller har videre spørsmål om blomster og begravelse, ta kontakt med oss. Du kan enten komme innom vår butikk her i Stavern, eller kontakte oss på denne lenken: https://stavernblomstermakeri.no/kontakt/

Dette finner du informasjon om i denne bloggen (emneknagger):

blomster til begravelse

bårebukett tekst

bilder av barebuketter

bilder av bårebuketter

barebukett floriss

hvor mye koster en barebukett

lage barebukett

barebukett larvik 

barebukett sandefjord 

hvem gir bårebukett

Lukk
Lukk

Logg inn

Lukk

Handlevogn (0)

Cart is empty Ingen produkter i handlevognen