Kategorier
Blogg Plantepleie Potteplanter

Hoya Australis

Hoya Australis

Hoya Australis, ofte kjent som Wax Plant eller Wax Vine, er en populær potteplante som stammer fra Øst-Australia. Den er kjent for sitt attraktive, voksaktige løvverk og klaser av stjerneformede blomster. Her er noen detaljer om hvor Hoya Australis foretrekker å være:

Lys: Hoya Australis trives i sterkt, indirekte lys. Den bør plasseres nær et vindu med filtrert sollys eller på et sted der den mottar sterkt, indirekte lys i flere timer om dagen. Unngå å utsette planten for direkte sollys da den kan svi bladene.

Temperatur: Denne planten foretrekker gjennomsnittlige til varme temperaturer fra 18 ° C til 27 ° C. Det er viktig å beskytte den mot kaldt trekk og plutselige temperatursvingninger.

Fuktighet: Hoya Australis foretrekker moderate fuktighetsnivåer. Den tåler gjennomsnittlig husholdningsfuktighet, men høyere fuktighetsnivåer kan fremme bedre vekst og blomstring. Du kan øke luftfuktigheten ved å plassere planten på et rullesteinsbrett fylt med vann eller bruke en luftfukter.

Jord og vanning: Hoya Australis foretrekker godt drenerende jord som beholder litt fuktighet, men som ikke blir vannfylt. La den øverste tommen av jord tørke ut mellom vanningene, og vann deretter planten grundig til vannet renner fra bunnen av potten. Om vinteren, reduser vanningsfrekvensen. Vil du lese mer om jord og gjødsel? Tykk her:)

Potting: Bruk en godt drenerende potteblanding spesielt formulert for sukkulenter eller kaktuser. En blanding av torvmose, perlitt og orkidebark fungerer bra. Potter planten om hvert 1-2 år når den blir rotbundet.

Vår jordblanding som vi bruker året om: